Δημοτική Κίνηση «Το Λιμάνι της Αγωνίας»---«Πειραιάς για Όλους» : Για την ενημέρωσή σας, το πρόγραμμα των επόμενων ημερών του Νίκου Μπελαβίλα ****Τετάρτη 22 Μαΐου ► Debate στον Real fm (97,8) και στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου│10:00 ► Επισκέψεις σε Υπηρεσίες του Δήμου│12:30 ► Περπατάμε στην Καλλίπολη│Συζητάμε στο Καφενείο Αγγ. Κουκάρα│ 18:30 - 20:30 ****Πέμπτη 23 Μαΐου ► Συνέντευξη στον News 24/7 (86,6 στα FM) και στην εκπομπή "Παιχνίδια Εξουσίας" με τον Βασίλη Σκουρή│11:30-12:00 ► Συνάντηση με τον πρόεδρο του ΣΑΤΑ και βόλτα σε Πιάτσες Taxi│ 13:30 - 15:00 ► Ομιλία Νίκου Μπελαβίλα στα Καμίνια│Πλατεία Λεγάκη (Αγ. Ελευθερίου & Δωδεκανήσου)│19:00 - 21:00 ****Παρασκευή 24 Μαΐου ► Συνέντευξη στην ΕΡΤ1 και στην εκπομπή "Πρωινή Βάρδια" με τους Μάνο Νιφλή και Κώστα Αλατζά│08:15 ► Επίσκεψη στη Λαϊκή στα Καμίνια│10:00 - 11:00 ► Στην Κεντρική Εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στην Αθήνα│19:00 - 21:00 ****Σάββατο 25 Μαΐου ► Συνάντηση – Ενημέρωση υποψηφίων και εκλογικών αντιπροσώπων στο Εκλογικό Κέντρο #pireas4all│11:00 - 13:00.****

Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ & ΤΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ


Πειραιάς, 18/11/2013
                                     
Στο Δημοτικό Συμβούλιο  της Παρασκευής 15/11/2013 συζητήθηκε  μεταξύ άλλων το θέμα  του Προϋπολογισμού και του Τεχνικού Προγράμματος της Δημοτικής Αρχής για το 2014. Οι δημοτικοί μας σύμβουλοι Μ. Σταθάκη και Ι. Καρδαράς, ανέπτυξαν την επιχειρηματολογία και τους λόγους για τους οποίους καταψήφισαν και τα δύο,  παραθέτοντας τις προτάσεις  της  ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ και του ΛΙΜΑΝΙΟΥ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΑΣ.

Βρισκόμαστε στην πραγματικότητα σε μια  προεκλογική περίοδο, καθώς με τα σημερινά δεδομένα, οι εκλογές δρομολογούνται για το Μάιο του 2013. Η συγκυρία αυτή επηρεάζει λοιπόν τόσο το πνεύμα, όσο και το περιεχόμενο των προτεινόμενων έργων, σύμφωνα  βέβαια με την πολιτική και τη στρατηγική που υιοθετεί και υλοποιεί η δημοτική αρχή του Β. Μιχαλολιάκου, σε μία προσπάθεια  να  αποσπάσει ψήφους από όλες τις πλευρές.

 Το Τεχνικό Πρόγραμμα αναφέρεται σε πολλά  παλιά έργα  τα οποία είτε απλά καθυστέρησαν, είτε η δημοτική αρχή δε σκοπεύει να  τα  πραγματοποιήσει, όπως για παράδειγμα  η απαλλοτρίωση των οικοπέδων της ΧΡΩΠΕΙ, που χρηματοδοτείται από το Δήμο με 1 ευρώ, δεν εντάσσεται στο ΕΣΠΑ , αλλά για ψηφοθηρικούς σκοπούς συμπεριλαμβάνεται στο τεχνικό πρόγραμμα  του 2014, ενώ σε αυτό του 2013 δεν συμπεριλαμβανόταν.

 Μια  γενική παρατήρηση είναι ότι, όπως ήταν αναμενόμενο, απουσιάζει μια σοβαρή κοινωνική πολιτική για την πόλη του Πειραιά, η οποία ασφυκτιά στη θηλιά  που σφίγγουν γύρω από το λαιμό μας οι  απάνθρωπες  πολιτικές  της κυβέρνησης, πολιτικές τις οποίες, ως γνωστόν, ένθερμα υποστηρίζει και υπηρετεί ο Δήμαρχος Β.Μιχαλολιάκος.   Η ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ και ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΑΣ εστιάζουν στην αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης που μαστίζει την πόλη του Πειραιά και τη χώρα ολόκληρη και καταθέτουν προτάσεις, τις οποίες  ταυτόχρονα  υλοποιούν με  αλληλέγγυες δράσεις , όπως η διάθεση στους Πειραιώτες  προϊόντων χωρίς μεσάζοντες από μικρούς  παραγωγούς, η συγκέντρωση και διανομή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης, η ενισχυτική διδασκαλία κ.ά.,  που υποστηρίζουν τους κατοίκους της πόλης και κυρίως τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, ηλικιωμένους, παιδιά, τους όλο και αυξανόμενους  άνεργους, άστεγους και τους μετανάστες.

Συγκεκριμένα, θέτουμε ως πρώτο στόχο την απάντηση στις καθημερινές ανάγκες των κατοίκων του Πειραιά με την ίδρυση υποδομών, όπως  Κοινωνικά  Φαρμακεία, Δημοτικά Ιατρεία και μικρά Τοπικά Κέντρα  Υγείας, Ανοιχτή Δημοτική Αγορά, όπου θα μπορεί να γίνεται ανταλλαγή ή δωρεάν προμήθεια ειδών ένδυσης και υπόδησης, Συμβουλευτικοί Σταθμοί και Σταθμοί Υποδοχής για εξαρτημένους από ψυχοτρόπους ουσίες, Σταθμοί Ψυχολογικής Στήριξης και Ξενώνες Φιλοξενίας Αστέγων, καθώς και οργανωμένα Δημοτικά  Συσσίτια, Δημοτικό Δίκτυο Χώρων Στήριξης και Ένταξης μεταναστών  και βεβαίως  συνέχιση και ενίσχυση των ήδη υπαρχουσών δομών κοινωνικής μέριμνας  όπως  π.χ. η Βοήθεια στο Σπίτι και άλλα  προγράμματα  που  προσφέρουν σε ανήμπορους συμπολίτες μας σημαντική βοήθεια.  
Η ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ και ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΑΣ στοχεύουν σε μια ανάπτυξη η οποία θα αφορά  τους πολλούς και γι’ αυτό το λόγο ζητάμε την αύξηση των δαπανών για  έργα  που ενισχύουν και βελτιώνουν την κοινωνική πρόνοια, αλλά και  τα σχολεία, που η σημερινή κατάσταση τους μόνο ικανοποιητική δεν μπορεί να  χαρακτηριστεί, καθώς  και τις πολιτιστικές μας υποδομές, τομείς στους οποίους η δημοτική αρχή έχει επενδύσει ψίχουλα. Όλα τα παραπάνω, σε συνδυασμό με τα μεγάλα έργα στην πόλη μας, όπως η επέκταση του δικτύου μεταφορών και η ανάπτυξη των μέσων σταθερής τροχιάς - Τραμ, Μετρό, ΗΛΠΑΠ , Προαστιακός – με  παράλληλες μελέτες και έργα  που θα αποσκοπούν στην κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση του κέντρου της  πόλης, θα διευκολύνουν τις μετακινήσεις των κατοίκων του Πειραιά και θα αναβαθμίσουν την ποιότητα ζωής τους.  

Ακόμη, σύμφωνα  με  τις  ολοκληρωμένες και  επεξεργασμένες  προτάσεις του ΛΙΜΑΝΙΟΥ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΑΣ  για τα  «Τρία  πάρκα για τον  Πειραιά», δηλ. «Το πάρκο της θάλασσας», ενός  πράσινου παράκτιου  περιπάτου από το Παλατάκι  έως την Καστέλλα, «Το πάρκο των τρένων» από τη Λεύκα  έως την Ηετιώνεια  Ακτή και «Το πάρκο του Νέου Φαλήρου» από την Πειραιώς ως το ΣΕΦ, στοχεύουμε  στο άνοιγμα του θαλάσσιου μετώπου της πόλης, αξιοποιώντας την προνομιακή γεωγραφική της θέση, αλλά και την ιστορικότητά της. Ακόμη, προωθούμε ένα σχέδιο που θα ενισχύει τη σχέση της πόλης με το λιμάνι της, ώστε το τελευταίο, που αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα λιμάνια του κόσμου, να  τονώσει και να ανανεώσει την οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική ζωή της πόλης.

 Η ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ / ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΑΣ μέσα στην εποχή της κρίσης και απέναντι στις μνημονιακές πολιτικές, ενδιαφέρεται για την πραγματική ανάπτυξη που στηρίζεται σε μια  πολιτική που έχει ως άξονα  τις  καθημερινές ανάγκες των κατοίκων της πόλης και επιδιώκει έναν ανοιχτό και διαρκή διάλογο με τους φορείς της πόλης, ώστε όλοι μαζί από κοινού να μπορέσουμε να τονώσουμε την τοπική οικονομία και αγορά, αξιοποιώντας τις δυνατότητες και τα προνόμια της πόλης μας, αλλά και αναδεικνύοντας την πλούσια πολιτιστική και ιστορική της κληρονομιά. Απέναντι στα έργα που κερδίζουν μόνο εντυπώσεις και εξυπηρετούν συνήθως τους ολίγους, αγωνιζόμαστε για  την έξοδο από την κρίση, με το βλέμμα  όχι  στραμμένο στο παρελθόν, αλλά  στο μέλλον, με στόχο μια ανάπτυξη βασισμένη στις αρχές της αλληλεγγύης, της συμμετοχής και της δημοκρατίας. Θέλουμε ο Πειραιάς να είναι η πόλη που μας αξίζει, μια πόλη σύγχρονη, όμορφη και λειτουργική για τους κατοίκους της, που θα αποτελεί τουριστικό πόλο έλξης, καθώς το λιμάνι θα έχει ρόλο πρωταγωνιστικό στη ζωή της, μια πόλη με πράσινο, με ελευθέρους χώρους για περίπατο και αναψυχή, με αναβαθμισμένο μεταφορικό δίκτυο και φυσικά κοινωνικές υπηρεσίες και αλληλέγγυες δομές για όλους/ες, χωρίς διακρίσεις.
                                    ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ / ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: