Δημοτική Κίνηση «Το Λιμάνι της Αγωνίας»---«Πειραιάς για Όλους» : Για την ενημέρωσή σας, το πρόγραμμα των επόμενων ημερών του Νίκου Μπελαβίλα ****Τετάρτη 22 Μαΐου ► Debate στον Real fm (97,8) και στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου│10:00 ► Επισκέψεις σε Υπηρεσίες του Δήμου│12:30 ► Περπατάμε στην Καλλίπολη│Συζητάμε στο Καφενείο Αγγ. Κουκάρα│ 18:30 - 20:30 ****Πέμπτη 23 Μαΐου ► Συνέντευξη στον News 24/7 (86,6 στα FM) και στην εκπομπή "Παιχνίδια Εξουσίας" με τον Βασίλη Σκουρή│11:30-12:00 ► Συνάντηση με τον πρόεδρο του ΣΑΤΑ και βόλτα σε Πιάτσες Taxi│ 13:30 - 15:00 ► Ομιλία Νίκου Μπελαβίλα στα Καμίνια│Πλατεία Λεγάκη (Αγ. Ελευθερίου & Δωδεκανήσου)│19:00 - 21:00 ****Παρασκευή 24 Μαΐου ► Συνέντευξη στην ΕΡΤ1 και στην εκπομπή "Πρωινή Βάρδια" με τους Μάνο Νιφλή και Κώστα Αλατζά│08:15 ► Επίσκεψη στη Λαϊκή στα Καμίνια│10:00 - 11:00 ► Στην Κεντρική Εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στην Αθήνα│19:00 - 21:00 ****Σάββατο 25 Μαΐου ► Συνάντηση – Ενημέρωση υποψηφίων και εκλογικών αντιπροσώπων στο Εκλογικό Κέντρο #pireas4all│11:00 - 13:00.****

Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Ποιους ενοχλεί η δωρεάν περίθαλψη ;


                                                                             Πειραιάς,25.10.2013.

                       
Αίσθηση, αλλά όχι έκπληξη έχουν προκαλέσει οι έλεγχοι  ΕΟΦ και Δίωξης Ναρκωτικών στο Κοινωνικό Ιατρείο του Ελληνικού και στους Γιατρούς του Κόσμου. Τα κοινά χαρακτηριστικά των παραπάνω δομών είναι προφανή. Πρόκειται για δομές αλληλεγγύης, που προσφέρουν δωρεάν ιατρική περίθαλψη, χωρίς κανενός είδους διάκριση, όπως η καταγωγή, η κοινωνική προέλευση, η οικονομική κατάσταση, με ανιδιοτελή σκοπό.
Τα τελευταία, συνιστούν στην εποχή του Μνημονίου, επαρκή στοιχεία για να καταστεί κανείς  ύποπτος και στη συνέχεια  διωκόμενος. Γιατί, αν διαβάσουμε πίσω από τις γραμμές, αυτό που διαφαίνεται είναι ότι κάθε μορφή αλληλεγγύης, που προσπαθεί να κρατήσει αυτήν την κοινωνία ζωντανή μέσα από τα αλλεπάλληλα χτυπήματα  που δέχεται  σε κάθε επίπεδο μικρό ή μεγάλο, προσωπικό ή συλλογικό, θα πρέπει να διαλυθεί. Κι αυτό, γιατί η κυβέρνηση με τόσο κόπο και προσπάθεια έχει κατορθώσει να κάνει πραγματικότητα το  «success story» της , το οποίο συνίσταται στην πλήρη διάλυση της δημόσιας υγείας, της παιδείας και κάθε δομής που θωρακίζει ένα δημοκρατικό και κοινωνικό κράτος.
Η ισότιμη πρόσβαση σε βασικές υπηρεσίες, το δικαίωμα στη ζωή και στην αξιοπρέπεια δεν αποτελούν στόχο, αλλά στόχαστρο των κυβερνήσεων του Μνημονίου. Αυτή την εποχή, τα Κοινωνικά Ιατρεία συνιστούν μια ουσιαστική μορφή αλληλεγγύης, μια δομή που ενισχύει το πνεύμα και τη  λειτουργία της δημοκρατίας, που δίνει με το έργο της μια έμπρακτη απάντηση στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο λαός από τα σαρωτικά μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση εις βάρος του. Τα ιατρεία αυτά, που υποστηρίζονται από προσωπικό που εργάζεται ανιδιοτελώς και  προσφέρει  υπηρεσίες που το ίδιο το κράτος θα έπρεπε να παρέχει στους πολίτες του, σήμερα στοχοποιούνται ως κέντρα διακίνησης ναρκωτικών ουσιών.
Και εδώ εγείρονται ερωτήματα όπως:  για ποιο λόγο καταγγελίες που  ακούγονται άτοπες και σ’ένα μικρό παιδί, δεδομένου ότι η προσφορά των Κοινωνικών Ιατρείων είναι υποδειγματική  και πολύτιμη, αξιολογούνται ως βάσιμες και γιατί αφού η μια εξ αυτών –για τους Γιατρούς του Κόσμου- είναι επώνυμη, δε δίνεται στο φως το όνομα του καταγγέλλοντος.
 Όλα αυτά μας βάζουν σε σκέψεις, καθώς πρακτικές σαν και αυτήν δεν είναι καινούργιες, κρίνοντας από τη ρητορεία των άκρων και της εξίσωσης κάθε μορφής δίκαιου αγώνα και  αντίστασης με το περιθώριο, κάθε δομής αλληλεγγύης με το έκνομο και κάθε μορφής διεκδίκησης των κατοχυρωμένων δικαιωμάτων μας με το απαγορευμένο. 
Μας γυρίζουν δε αρκετές δεκαετίες πίσω, τότε που κάθε συνάθροιση ατόμων θεωρούνταν ύποπτη.
Άλλωστε και το αποτέλεσμα δικαιώνει τον προβληματισμό, καθώς φυσικά δε βρέθηκε τίποτα και οι καταγγελίες δεν επαληθεύτηκαν!
Οι πολίτες αυτής της χώρας, που προσπαθούν με έμπρακτο τρόπο να σταθούν στα πόδια τους αλλά και στο πλευρό όλων εκείνων που υποφέρουν από τα μνημόνια, οι πολίτες που απαντούν στην κρίση με αλληλεγγύη και αλληλοϋποστήριξη, οι πολίτες που διεκδικούν ένα δημοκρατικό κράτος  με δημόσιες και δωρεάν παροχές για όλους, που θέλουν να διατηρήσουν την αξιοπρέπειά τους και την ελπίδα τους, αποτελούν εμπόδιο για τις πολιτικές που στοχεύουν στην κατάλυση της δημόσιας υγείας, τη διάλυση των νοσοκομείων, την επιβολή «εισόδου» στις υπηρεσίες υγείας ύψους 25 ευρώ(!), τον αποκλεισμό των ευπαθών σήμερα κοινωνικών ομάδων και αύριο πολύ περισσότερων, από την περίθαλψη.
Η σύγχρονη εποχή δεν αποκαλείται τυχαία εποχή της κρίσης, καθώς πρόκειται για μια συνθήκη που συντηρείται και θρέφεται από τις ασκούμενες πολιτικές, για να είναι για τους φτωχούς και αδύναμους αυτής της χώρας, που όλο πληθαίνουν,  «το γάλα όνειρο και παραμύθι η κρέμα» .
Σε όλο αυτό το μεθοδευμένο σκηνικό, οι πολίτες θα συνεχίσουν την αντίστασή τους με τη δημιουργία πληρέστερου δικτύου  αλληλεγγύης και αλληλοϋποστήριξης, με σεβασμό στον άνθρωπο, με γνώση των αιτίων και με στόχευση την ανατροπή του.

ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΑΣ 
(δημοτική παράταξη ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ).

Δεν υπάρχουν σχόλια: