Δημοτική Κίνηση «Το Λιμάνι της Αγωνίας»---«Πειραιάς για Όλους» : Για την ενημέρωσή σας, το πρόγραμμα των επόμενων ημερών του Νίκου Μπελαβίλα ****Τετάρτη 22 Μαΐου ► Debate στον Real fm (97,8) και στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου│10:00 ► Επισκέψεις σε Υπηρεσίες του Δήμου│12:30 ► Περπατάμε στην Καλλίπολη│Συζητάμε στο Καφενείο Αγγ. Κουκάρα│ 18:30 - 20:30 ****Πέμπτη 23 Μαΐου ► Συνέντευξη στον News 24/7 (86,6 στα FM) και στην εκπομπή "Παιχνίδια Εξουσίας" με τον Βασίλη Σκουρή│11:30-12:00 ► Συνάντηση με τον πρόεδρο του ΣΑΤΑ και βόλτα σε Πιάτσες Taxi│ 13:30 - 15:00 ► Ομιλία Νίκου Μπελαβίλα στα Καμίνια│Πλατεία Λεγάκη (Αγ. Ελευθερίου & Δωδεκανήσου)│19:00 - 21:00 ****Παρασκευή 24 Μαΐου ► Συνέντευξη στην ΕΡΤ1 και στην εκπομπή "Πρωινή Βάρδια" με τους Μάνο Νιφλή και Κώστα Αλατζά│08:15 ► Επίσκεψη στη Λαϊκή στα Καμίνια│10:00 - 11:00 ► Στην Κεντρική Εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στην Αθήνα│19:00 - 21:00 ****Σάββατο 25 Μαΐου ► Συνάντηση – Ενημέρωση υποψηφίων και εκλογικών αντιπροσώπων στο Εκλογικό Κέντρο #pireas4all│11:00 - 13:00.****

Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013

ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ


ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ
Πειραιάς,10.7.2013.

ΟΤΑΝ  ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΝΤΑΙ ΩΣ ΑΡΙΘΜΟΙ
  Η Αυτοδιοίκηση δέχεται νέο πλήγμα από τη μνημονιακή κυβέρνηση , που προχωράει σε νέα ανθρωποθυσία στο βωμό των επιταγών της τρόικα, με τη διαθεσιμότητα-απόλυση 3500-4000 δημοτικών αστυνομικών, 2.400 σχολικών φυλάκων και 2.000 εκπαιδευτικών.
Από την τρόικα , την κυβέρνηση και τα φερέφωνά της, οι εργαζόμενοι αυτής της χώρας, αντιμετωπίζονται ως νούμερα-αριθμοί και τα νούμερα δυστυχώς είναι αμείλικτα και αναφέρουν απολύσεις 25.000 εργαζομένων έως το τέλος του 2013, ενώ έπεται και συνέχεια στα επόμενα έτη.
Με το πολυνομοσχέδιο πλήττεται  και η αυτοτέλεια της ΤΑ αφού παρέχεται στο Παρατηρητήριο Οικονομικής Αυτοτέλειας των Δήμων η δυνατότητα να εκφράζει γνώμη επί των σχεδίων προϋπολογισμού των ΟΤΑ στο στάδιο της κατάρτισής τους, ν’αξιολογεί τις προβλέψεις εσόδων των ΟΤΑ και να ζητά την τροποποίησή τους.
Αυτά σε ένα κράτος που λειτουργεί με δημοκρατικές διαδικασίες και που γνώμονάς του είναι το συμφέρον των τοπικών κοινωνιών, ναι, θα μπορούσαν να αποτελέσουν και ασφαλιστική δικλείδα, με την προϋπόθεση να περιορίζονταν σε βελτιωτικές κινήσεις και μόνο.
Δεν πρόκειται όμως γι’αυτό. Πρόκειται για ωμή παρέμβαση στην ΤΑ από την κυβέρνηση με προσανατολισμούς ταυτισμένους με τα κελεύσματα της τρόικας και τις διατάξεις των μνημονίων, που κατά τη δική μας γνώμη είναι βαθιά αντιδημοκρατικές , αντιλαϊκές, αυταρχικές και με συγκεκριμένη και εξειδικευμένη στόχευση: την εξαθλίωση των πολιτών αυτής της χώρας, τη διάλυση του κοινωνικού ιστού, το ξεπούλημα του πλούτου της χώρας.
  Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Μιχαλολιάκος ,όταν ξεκίνησε η ιστορία των διαθεσιμοτήτων στους δήμους, είχε δηλώσει ότι «αν φύγει έστω και ένας,αυτός θα είναι ο Δήμαρχος Πειραιά», ρίχνοντας μάλιστα όλες τις ευθύνες στον τότε αρμόδιο Υπουργό κ. Μανιτάκη.
Η συνέχεια λίγο πολύ γνωστή: Τέθηκαν σε διαθεσιμότητα 39 εργαζόμενοι, εκ των οποίων ήδη 30 έχουν μεταταχθεί σε άλλες υπηρεσίες.
Ο Δήμαρχος όμως δεν «μετατάχθηκε».
Τώρα καταργείται η δημοτική αστυνομία, ενώ τα σχολεία του  Πειραιά θα μείνουν χωρίς φύλαξη.
Τι κάνει ο Δήμαρχος………..; Ευχές.
Εύχεται η διαθεσιμότητα (την οποία, πλήρως ταυτισμένος ακόμη και με την εσφαλμένη ορολογία της κυβέρνησης, ονομάζει κινητικότητα) να μην οδηγήσει σε απολύσεις. Ετσι απλά.
Ούτε κουβέντα για το τι σημαίνει η διάλυση της δημοτικής αστυνομίας για την πόλη του Πειραιά, τι σημαίνει σχολεία «ξέφραγα-αμπέλια», τι σημαίνει μείωση των εκπαιδευτικών στα τεχνικά σχολεία, τι σημαίνει μειώνεται ο μισθός έστω και ενός εργαζομένου , τι σημαίνει απόλυση και μάλιστα σε εποχές που όποιος/α απολύεται καταλήγει μόνιμα άνεργος.
Αυτά για τον κ. Δήμαρχο είναι αμελητέα και λεπτομέρειες.
Σημασία έχει ότι  «η πολιτική της κυβέρνησης έχει σώσει τη χώρα απ’τη χρεοκοπία», κι ας μην σώθηκαν οι άνθρωποί της.
  Μετά από πάνω από δύο χρόνια στο τιμόνι του Δήμου, ο Δήμαρχος έχει πλήρως αποκαλυφθεί:
Είναι ο άνθρωπος που εκτελεί  χωρίς παρεκκλίσεις τις κυβερνητικές-μνημονιακές επιταγές, είναι αυτός που αγνοεί θεσμούς και κάθε δημοκρατική διαδικασία, μη  συμμετέχοντας ούτε καν στην ΚΕΔΕ, είναι σύμμαχος μόνο της κυβέρνησης και όχι της τοπικής κοινωνίας και των εργαζομένων της, ως όφειλε.
    Ο κυβερνητικός αυταρχισμός και ο κατήφορος δεν έχουν τέλος,η τακτική των συνεχών σοκ είναι επιλεγμένη  στόχευση  κατά των πολιτών αυτής της χώρας , και ο τελικός στόχος είναι η οριστική καταρράκωσή τους, έτσι ώστε να χάσουν κάθε δυνατότητα και δύναμη διαμαρτυρίας.
Τώρα λοιπόν πριν ολοκληρωθεί το κυβερνητικό έργο και προτού  οι συνοδοιπόροι της κυβέρνησης ρίχνουν κροκοδείλια δάκρυα πάνω στο πτώμα της αυτοδιοίκησης, της χώρας αλλά και των πολιτών,  πρέπει να αντιδράσουμε  με σύμμαχο την τοπική κοινωνία και τους εργαζομένους. Αυτός είναι ο μόνος δρόμος  και όλα τα άλλα είναι φληναφήματα, στα οποία ο Δήμαρχος αρέσκεται να επιδίδεται.
Η ΤΑ πρέπει να επιβιώσει και για  να συμβεί αυτό ,πρέπει η πολιτική αυτή να ανατραπεί, με τη συνεργασία των δημάρχων και των αιρετών όλης της χώρας σ’ένα κοινό αγωνιστικό μέτωπο.

«ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ»

Δεν υπάρχουν σχόλια: