Δημοτική Κίνηση «Το Λιμάνι της Αγωνίας»---«Πειραιάς για Όλους» : Για την ενημέρωσή σας, το πρόγραμμα των επόμενων ημερών του Νίκου Μπελαβίλα ****Τετάρτη 22 Μαΐου ► Debate στον Real fm (97,8) και στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου│10:00 ► Επισκέψεις σε Υπηρεσίες του Δήμου│12:30 ► Περπατάμε στην Καλλίπολη│Συζητάμε στο Καφενείο Αγγ. Κουκάρα│ 18:30 - 20:30 ****Πέμπτη 23 Μαΐου ► Συνέντευξη στον News 24/7 (86,6 στα FM) και στην εκπομπή "Παιχνίδια Εξουσίας" με τον Βασίλη Σκουρή│11:30-12:00 ► Συνάντηση με τον πρόεδρο του ΣΑΤΑ και βόλτα σε Πιάτσες Taxi│ 13:30 - 15:00 ► Ομιλία Νίκου Μπελαβίλα στα Καμίνια│Πλατεία Λεγάκη (Αγ. Ελευθερίου & Δωδεκανήσου)│19:00 - 21:00 ****Παρασκευή 24 Μαΐου ► Συνέντευξη στην ΕΡΤ1 και στην εκπομπή "Πρωινή Βάρδια" με τους Μάνο Νιφλή και Κώστα Αλατζά│08:15 ► Επίσκεψη στη Λαϊκή στα Καμίνια│10:00 - 11:00 ► Στην Κεντρική Εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στην Αθήνα│19:00 - 21:00 ****Σάββατο 25 Μαΐου ► Συνάντηση – Ενημέρωση υποψηφίων και εκλογικών αντιπροσώπων στο Εκλογικό Κέντρο #pireas4all│11:00 - 13:00.****

Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013

ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ: Δελτίο Τύπου. Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά στις 10/7/2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
                                                                                     Πειραιάς,11.7.2013.


Στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Πειραιά και ενώ η ανθρωποφαγία στη χώρα μας συνεχίζεται ,ξαναζήσαμε τις ίδιες υποσχέσεις και την ίδια πλειοδοσία ελπίδων από την πλευρά του Δημάρχου κ. Μιχαλολιάκου, συνοδοιπόρου και απόλυτα ταυτισμένου με τον κ. Σαμαρά και όλες τις κυβερνητικές επιλογές, προς  ένα ακροατήριο πολύ φιλικό σε αυτόν αλλά και με αποδέκτες όλους τους υπό  απόλυση εργαζόμενους, στους οποίους υποσχέθηκε ότι θα κάνει ο,τι μπορεί για να μην απολυθούν.
Τι όμως είναι διατεθειμένος πραγματικά να κάνει ο κ. Δήμαρχος;
Αν κρίνουμε από τη σθεναρή αντίστασή του στην έκδοση, μετά από σχετική πρόταση όλης  της αντιπολίτευσης, ψηφίσματος απ’το Δ.Σ. ,  με το οποίο να ζητείται η απόσυρση του πολυνομοσχεδίου και να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος, συμπεραίνουμε ότι  ο Δήμαρχος  δεν έχει σκοπό να αμφισβητήσει τις κυβερνητικές επιλογές  ούτε τις μνημονιακές επιταγές, διότι πολύ απλά συντάσσεται απολύτως μαζί τους. Αυτός ήταν και ο λόγος που αποχωρήσαμε απ’το Δ.Σ.
Θα ακολουθήσει τη γνωστή σε αυτόν και αγαπημένη πεπατημένη οδό, θα αρκεστεί δηλ. στα εύκολα λόγια και στην κατά περίπτωση ικανοποίηση  των εργαζομένων.
Το ίδιο στοιχηματίζουμε ότι θα πράξει και με τις επόμενες διαθεσιμότητες-απολύσεις που οσονούπω θα σκάσουν.
Για να βγεί δε από τη δύσκολη θέση στην οποία, υποκειμενικά και αντικειμενικά  λόγω της απόλυτης ταύτισής του με τη κυβέρνηση, βρέθηκε, προχώρησε σε προβοκατόρικη και προφανώς καλά προμελετημένη κίνηση, που προσιδιάζει απολύτως στο χαρακτήρα του, στη συμπεριφορά του και στην πολιτική του ιστορία.
Κατήγγειλε απ’το μικρόφωνο ότι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ δήθεν χτύπησε εργαζόμενο , που παρακολουθούσε το χθεσινό Δ.Σ., ενώ κάτι τέτοιο ουδέποτε συνέβη και ο κ. Δήμαρχος το γνωρίζει πολύ καλά, διότι είχε οπτική επαφή απ’το σημείο που βρισκόταν.
Έδωσε με αυτό τον τρόπο το σύνθημα σε δημοτικούς συμβούλους του, γνωστούς  και από άλλα πολλά επεισόδια που έχουν γίνει επι δημαρχίας Μιχαλολιάκου εναντίον πολιτών που παρακολουθούν τα Δ.Σ. ,  να χιμήξουν εναντίον  του δήθεν δράστη, ενώ παράλληλα οι υπόλοιποι παριστάμενοι εργαζόμενοι , πιστεύοντας  στα λόγια του «πρώτου δημότη της πόλης» επιτέθηκαν στον πολίτη –μέλος της δημοτικής μας παράταξης.
Και ενώ οι κ. Κ.Μανωλάκος,Αν.Κάρλες και Ευστ. Κωνσταντούζος  επιδίδονταν στο θεάρεστο έργο της εξύβρισης, των απειλών και της χειροδικίας κατά του πολίτη, καταθέτοντας  και τα διαπιστευτήριά τους προς το δώσαντα το σύνθημα, βρέθηκαν ευτυχώς άλλοι δημοτικοί σύμβουλοι ,που φυγάδευσαν τον «κακοποιό» και κατάφεραν –παρά το κυνηγητό στις σκάλες του Δημαρχείου-να τον πάρουν σώο απ’τα χέρια τους.
Ετσι ο κ. Δήμαρχος ικανοποιήθηκε, διότι οι εργαζόμενοι  ξέχασαν προς στιγμή και το φάσμα της ανεργίας που τους περιμένει και τις ευθύνες της κυβέρνησης και όλων όσων τη στηρίζουν, ενώ παράλληλα επιβεβαίωσε τα άμεσα αντανακλαστικά και την υπακοή των υποταχτικών του.
Πύρρειος  νίκη,αφού θα ακολουθήσει σύντομα η λογοδοσία και η τιμωρία όλων όσων στηρίζουν και εφαρμόζουν τα καταστροφικά μνημόνια.
Το Δ.Σ. ,μετά την αποχώρηση της παράταξής μας και της παράταξης «ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» συνεχίστηκε και φυσικά, εύκολα, ο Δήμαρχος πέρασε όλα τα θέματα της ημερήσιας διάταξης και ανάμεσά τους ένα δισέλιδο με το οποίο ορίζει με απίστευτα πρόχειρο τρόπο και χωρίς κανένα προϋπολογισμό εσόδων-εξόδων, χωρίς οικονομοτεχνική μελέτη, χωρίς επιδότηση, τη λειτουργία και τα όργανα του Δημοτικού Θεάτρου, καθώς και την έγκριση ημερήσιας αποζημίωσης 4.000€ για την αντιπροσωπεία που θα μεταβεί στη Μασσαλία για να λάβει μέρος στις εκδηλώσεις της «ΜΑΣΣΑΛΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ 2013».
Ο προϋπολογισμός αυτού του ταξιδιού ,όπως σε προηγούμενο ΔΣ αναγκάστηκαν να ομολογήσουν, ανέρχεται σε τουλάχιστον 100.000€, ενώ ανεπίσημα ακούγεται για πάνω από 150.000€!!!!!!!!, δηλαδή για ένα ταξιδάκι του Δημάρχου,του προέδρου του ΟΠΑΝ και 4 ακόμη υπαλλήλων ,ο Δήμος θα καταβάλει ποσό υψηλότερο απ’το απαιτούμενο κατά μήνα ποσό για τη μισθοδοσία όλων των εργαζομένων της Δημοτικής Αστυνομίας Πειραιά, χωρίς να γνωρίζουμε και τι θα παρουσιάσει.
Ας κατανοήσουν επιτέλους οι κάτοικοι, οι δημότες αλλά και οι εργαζόμενοι αυτού του Δήμου ότι ο Δήμαρχος και οι παρατρεχάμενοί του, δεν βρίσκονται εδώ για το συμφέρον τους και ούτε θέλουν, ούτε και μπορούν να κατανοήσουν τι σημαίνει απώλεια δουλειάς και αδυναμία κάλυψης ακόμη και των στοιχειωδών αναγκών διατροφής.
Αν τύχει και ζοριστούν ετοιμάζουν και ένα ταξιδάκι αναψυχής ,με καλυμμένα, εννοείται ,τα έξοδα από το Δήμο, δηλ. από όλους/ες εμάς.
Ο μόνος δρόμος για ν’ απαλλαγούμε από όλους τους κηφήνες, τους υποταχτικούς  και τους τραμπούκους που το είδος τους ευδοκιμεί επι δεκαετίες στο δήμο μας,με τα γνωστά αποτελέσματα, αλλά που επι δημαρχίας Μιχαλολιάκου έχουν εντελώς αποθρασυνθεί,  είναι η μαζική αντίσταση και η αντίδραση και όχι  ο εφησυχασμός  και το προσωπικό βόλεμα του καθένα.
                                    «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ»

Δεν υπάρχουν σχόλια: