Δημοτική Κίνηση «Το Λιμάνι της Αγωνίας»---«Πειραιάς για Όλους» : Για την ενημέρωσή σας, το πρόγραμμα των επόμενων ημερών του Νίκου Μπελαβίλα ****Τετάρτη 22 Μαΐου ► Debate στον Real fm (97,8) και στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου│10:00 ► Επισκέψεις σε Υπηρεσίες του Δήμου│12:30 ► Περπατάμε στην Καλλίπολη│Συζητάμε στο Καφενείο Αγγ. Κουκάρα│ 18:30 - 20:30 ****Πέμπτη 23 Μαΐου ► Συνέντευξη στον News 24/7 (86,6 στα FM) και στην εκπομπή "Παιχνίδια Εξουσίας" με τον Βασίλη Σκουρή│11:30-12:00 ► Συνάντηση με τον πρόεδρο του ΣΑΤΑ και βόλτα σε Πιάτσες Taxi│ 13:30 - 15:00 ► Ομιλία Νίκου Μπελαβίλα στα Καμίνια│Πλατεία Λεγάκη (Αγ. Ελευθερίου & Δωδεκανήσου)│19:00 - 21:00 ****Παρασκευή 24 Μαΐου ► Συνέντευξη στην ΕΡΤ1 και στην εκπομπή "Πρωινή Βάρδια" με τους Μάνο Νιφλή και Κώστα Αλατζά│08:15 ► Επίσκεψη στη Λαϊκή στα Καμίνια│10:00 - 11:00 ► Στην Κεντρική Εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στην Αθήνα│19:00 - 21:00 ****Σάββατο 25 Μαΐου ► Συνάντηση – Ενημέρωση υποψηφίων και εκλογικών αντιπροσώπων στο Εκλογικό Κέντρο #pireas4all│11:00 - 13:00.****

Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΕΡΤ

 
Πειραιάς 13/6/2013

                            

Το Πειραϊκό Δημοτικό Δίκτυο ‘’Το Λιμάνι της Αγωνίας’’ :

-Στηλιτεύει την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για την κατάργηση της ΕΡΤ, ως μία επιπλέον αντισυνταγματική ενέργεια, που επιταχύνει την πλήρη κατάργηση των δημοκρατικών ελευθεριών και την επιστροφή σε μέρες σκοτεινές!
Η ενέργεια αυτή είναι ένα ακόμα σκαλοπάτι στην κλίμακα οικοδόμησης των  φιλελεύθερων επιλογών της κυβέρνησης Σαμαρά, που δεν μπορούν να πραγματωθούν χωρίς τη φίμωση της ελευθερίας του λόγου,  την  υποταγή στη ‘’φωνή των αφεντικών’’,  τη συντήρηση των πελατειακών σχέσεων.
Στην περίπτωση της ΕΡΤ εφαρμόζεται η γνωστή συνταγή που επιλέγουν οι κυβερνώντες όταν θέλουν να μετατρέψουν  το δημόσιο αγαθό σε ιδιωτικό συμφέρον, (βλ. Υγεία, Παιδεία, Περιβάλλον κλπ.) επιδιώκοντας και τη ‘’λαϊκή συναίνεση’’: το απαξιώνουν με δικιά τους ευθύνη, συκοφαντούν τους εργαζόμενους, προβάλλοντας τεχνηέντως τις τρανταχτές εξαιρέσεις των ‘’πρωτοκλασάτων ημετέρων’’ με τους παχυλούς μισθούς,  και τέλος προτείνουν ως μοναδική λύση ‘’εξυγίανσης’’ την κατάργηση και ιδιωτικοποίησή του. Εν προκειμένω η κατάργηση και απόλυση 2.500 εργαζομένων συνοδεύεται από την επαναδημιουργία  με άλλο όνομα ενός νέου σχήματος, πλήρως υποταγμένου στις επιλογές της κυβέρνησης και στην πελατειακή ιδεολογία της, με κερασάκι στην τούρτα την υποτιθέμενη κατάργηση των τελών!
Η εισβολή της ιδιωτικής τηλεόρασης κατά το αμαρτωλό 1989, ως έκφρασης πλουραλισμού στην πολιτική ζωή, μετατρέπεται σε μοχλό ουσιαστικής κατάργησης της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης εν έτει 2013! 
               Το Λιμάνι της Αγωνίας :
           -Τοποθετείται σταθερά υπέρ μιας δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, ανεξάρτητης, αδέσμευτης και δημοκρατικής.
           -Τάσσεται στο πλευρό της μεγάλης πλειοψηφίας των εργαζομένων που οι απολαβές τους δε διαφέρουν των υπολοίπων δημοσίων υπαλλήλων, για την περιφρούρηση των θέσεων εργασίας
          - Καλεί σε κοινό αγώνα για την ανατροπή της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου,  για  την ανατροπή της μνημονιακής κυβέρνησης και την αποτροπή της ολοκληρωτικής καταστροφής του τόπου μας.
           -Καλεί τα δύο κόμματα της συγκυβέρνησης να πάρουν ξεκάθαρη θέση και να δηλώσουν έμπρακτα την αντίθεσή τους, αποσύροντας την εμπιστοσύνη τους από την παρούσα κυβέρνηση.

                                                                                                                           ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΜΑΥΡΟ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ!
                                                                                                                         
                                                      Υπερασπιζόμαστε τα αυτονόητα: τη δημοκρατία, την ελευθερία του λόγου και την ενημέρωση, το δικαίωμα στη δουλειά και στην απεργία,
τα εργασιακά μας δικαιώματα, τα δημόσια αγαθά, το δημόσιο χώρο.

                                                                                                                                        Ή ΑΥΤΟΙ Ή ΕΜΕΙΣ!

                            
                                          ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: