Δημοτική Κίνηση «Το Λιμάνι της Αγωνίας - Πειραιάς, η πόλη μας»

Τρίτη, 21 Μαΐου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ

Πειραιάς 20/5/13

Το "Δημοτικό Θέατρο", σύμβολο και κόσμημα του Πειραιά, δεν έχει ακόμη ανοίξει τις  πύλες του, παρά τις αντίθετες  διαβεβαιώσεις του Δημάρχου, ο  οποίος θεωρούσε ότι η επίσημη  έναρξη θα γινόταν τα Χριστούγεννα που μας πέρασαν. Μαθαίνουμε μάλιστα ότι το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, δεν το έχει καν ακόμη παραλάβει ώστε να προχωρήσει και η σύμβαση με την πόλη του Πειραιά. Παρόλα αυτά, είδαμε ότι το Σάββατο 18/5 έγινε Επίδειξη Μόδας στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Θεάτρου από τον Εμπορικό Σύλλογο Πειραιά.

Θεωρούμε σημαντική την προσπάθεια του Εμπορικού Συλλόγου να τονώσει  την εμπορική κίνηση της πόλης  και δεν έχουμε καμία αντίρρηση  για τις Επιδείξεις Μόδας, μόνο που το Δημοτικό Θέατρο δεν έχει ακόμη παραδοθεί στην πόλη, δεν έχει ακόμη παρουσιαστεί, δεν έχουν ακόμη καθοριστεί στόχοι και αποστολή. Πριν γίνουν όλα αυτά, λαμβάνοντας υπ’ όψιν και την προϊστορία του Θεάτρου, που δεν ευτύχησε ως καλλιτεχνικός χώρος, θεωρούμε ότι είναι μάλλον άστοχο η πρώτη εκδήλωση ενός καλλιτεχνικού και πνευματικού Ιδρύματος, όπως είναι το ΔΘΠ να είναι μια Επίδειξη Μόδας (έστω και στον προαύλιο χώρο).

Το "Λιμάνι της Αγωνίας", μέσα από την σημαντική ημερίδα  που έκανε πέρσι τέτοια εποχή  στο Ιδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη  για το "Μελλον του Δημοτικού  Θεάτρου" http://tolimanitisagoniasdimotikotheatro.blogspot.gr/
θεωρεί ότι το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά μπορεί να αποβεί πυλώνας για την ανάπτυξη της πολιτιστικής αλλά και της οικονομικής ζωής της πόλης μέσα από ποικίλες και πολλαπλές δράσεις και εκδηλώσεις. Αυτό θα επιτευχθεί όμως μόνο όταν το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, στη νέα περίοδο της ζωής του που αρχίζει τώρα, μπορέσει να αποκτήσει στίγμα μεγάλης καλλιτεχνικής εμβέλειας – όταν δηλαδή αντιμετωπισθεί με το σεβασμό που αρμόζει σε έναν τέτοιο ιστορικό χώρο.

Το Λιμάνι της Αγωνίας    

ΠΕΙΡΑΙΚΟ  ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΑΣ
Δημαρχείο Πειραιά 5ος όροφος, Τηλ: 2104194252-3 Φαξ: 210.4194251,

Δεν υπάρχουν σχόλια: