Δημοτική Κίνηση «Το Λιμάνι της Αγωνίας»---«Πειραιάς για Όλους» : Για την ενημέρωσή σας, το πρόγραμμα των επόμενων ημερών του Νίκου Μπελαβίλα ****Τετάρτη 22 Μαΐου ► Debate στον Real fm (97,8) και στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου│10:00 ► Επισκέψεις σε Υπηρεσίες του Δήμου│12:30 ► Περπατάμε στην Καλλίπολη│Συζητάμε στο Καφενείο Αγγ. Κουκάρα│ 18:30 - 20:30 ****Πέμπτη 23 Μαΐου ► Συνέντευξη στον News 24/7 (86,6 στα FM) και στην εκπομπή "Παιχνίδια Εξουσίας" με τον Βασίλη Σκουρή│11:30-12:00 ► Συνάντηση με τον πρόεδρο του ΣΑΤΑ και βόλτα σε Πιάτσες Taxi│ 13:30 - 15:00 ► Ομιλία Νίκου Μπελαβίλα στα Καμίνια│Πλατεία Λεγάκη (Αγ. Ελευθερίου & Δωδεκανήσου)│19:00 - 21:00 ****Παρασκευή 24 Μαΐου ► Συνέντευξη στην ΕΡΤ1 και στην εκπομπή "Πρωινή Βάρδια" με τους Μάνο Νιφλή και Κώστα Αλατζά│08:15 ► Επίσκεψη στη Λαϊκή στα Καμίνια│10:00 - 11:00 ► Στην Κεντρική Εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στην Αθήνα│19:00 - 21:00 ****Σάββατο 25 Μαΐου ► Συνάντηση – Ενημέρωση υποψηφίων και εκλογικών αντιπροσώπων στο Εκλογικό Κέντρο #pireas4all│11:00 - 13:00.****

Τρίτη 30 Απριλίου 2013

Πρωτομαγιά 2013: Ανάγκη για ένα σύγχρονο Σικάγο!

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ  ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ Ε.Κ. ΠΕΙΡΑΙΑ
       ΣΤΟ    ΠΑΣΣΑΛΙΜΑΝΙ 10:00 πμ
  

  1886: Η εργατική τάξη  κατακτά  το 8ωρο!
2013: Ανάγκη για ένα σύγχρονο Σικάγο!
Πειραιώτη και Πειραιώτισσα,
Η Ιστορία δεν ακολουθεί  ευθύγραμμη πορεία, αλλά  έχει  ανατροπές.  Άλλοτε για το καλό κι άλλοτε για  το κακό των λαών. Πολλά τα ιστορικά παραδείγματα: Από την κατάρρευση της πρώτης σοσιαλιστικής εφαρμογής στην Ευρώπη μέχρι την ελπίδα που αναφύεται στη Λατινική Αμερική. Ο εργαζόμενος ελληνικός λαός είχε  την ευκαιρία να διαπιστώσει αυτή την ιστορική πραγματικότητα στον ίδιο το ζωτικό του χώρο: Η αργή εκτέλεση του ελληνικού λαού και η εν μια νυκτί του κυπριακού, αποδεικνύουν πόσο αναγκαία είναι η επαγρύπνηση, ακόμα και σε συνθήκες ‘’ευμάρειας’’! Πολύ περισσότερο όταν αυτή η εκτέλεση εκπορεύεται όχι μόνο από τους πολιτικούς εκπροσώπους των παραδοσιακών εχθρών των εργαζομένων, των αφεντικών, αλλά και από εκείνους που αυτοαποκαλούνται υπερασπιστές τους, ενώ με το πρόσχημα του μικρότερου κακού, βοηθούν τον εχθρό να τραβήξει τη σκανδάλη!
Και η προχθεσινή υπερψήφιση από την τροϊκανή κυβερνητική πλειοψηφία του νέου πολυνομοσχεδίου, που μας γυρίζει σε συνθήκες Μεσαίωνα, αποδεικνύει και πάλι πόσο το χρέος ήταν μόνο το πρόσχημα για την επιβολή ενός σχεδίου κερδοσκοπίας του διεθνούς ανταγωνιστικού κεφαλαίου, συμπεριλαμβανομένης της ‘’δημοκρατικής και ισότιμης Ευρώπης’’ και των ‘’γηγενών’’ εκφραστών τους και συνεργατών τους.
Και στην πόλη μας πώς  τα βιώνουμε όλα αυτά;
Στην πόλη μας, μια βόλτα στους πάλαι ποτέ εμπορικούς της δρόμους με τα σημερινά λουκέτα, στις πάλαι ποτέ σφύζουσες από ζωή πλατείες τις νυχτερινές ώρες, το συναπάντημα με την τάδε αξιοπρεπή γνώριμη κυρία στην ουρά των συσσιτίων ή με τον άνθρωπο της διπλανής πόρτας, που με κατεβασμένο κασκέτο από ντροπή ψάχνει τις ξεζουμισμένες φλούδες στα σκουπίδια, μαυρίζουν την ψυχή σου.
Μια επίσκεψη στα ‘’δείγματα’’ των σύγχρονων δούλων που ‘’φιλοξενούνται’’ επί 10 μήνες από τον ‘’Ξένιο Δία’’ στα κρατητήρια-κολαστήρια των αστυνομικών τμημάτων, με μόνο τους έγκλημα ότι δεν έχουν έγκυρα χαρτιά, προσβάλλουν την ανθρωπιά σου και κατεβάζεις το κεφάλι από ντροπή για τη δική σου κατάντια!
Οργίζεσαι, όταν η επιφορτισμένη για την επιβολή της τάξης και της νομιμότητας αστυνομία εξαντλεί τη δύναμή της επάνω στους πολίτες που υπερασπίζονται αυτούς τους δούλους και προσφέρει ανοιχτά και ανενδοίαστα τη συνδρομή της στο ‘’έργο’’ του νεοναζιστικού μορφώματος της Χ.Α., που έχει αρχίσει να χτυπάει και τα δικά σου παιδιά!
Τρελαίνεσαι όταν η δημοτική αρχή σταθερά και αταλάντευτα προσπαθεί να σου αφαιρέσει αυτό τον ελάχιστο ελεύθερο, δημόσιο χώρο - που σου απομένει για να εκτονώσεις την πίεση που δέχεσαι από παντού - εφαρμόζοντας πιστά τις περί ιδιωτικοποιήσεων επιταγές της τρόικας - βλ. κατάληψη των δημοτικών  πλαζ από ιδιώτες, νέο ιδιωτικό νοσοκομείο στο χώρο του πρώην εργοστασίου ΗΒΗ, στην ήδη επιβαρυμένη περιοχή του Νέου Φαλήρου, φαραωνικά σχέδια για την κρουαζιέρα στο λιμάνι του Πειραιά και στον Φαληρικό Όρμο  κλπ.  


Συμπολίτες  και συμπολίτισσες,
Η κατρακύλα δε θα σταματήσει, αν δεν τη σταματήσουμε εμείς οι ίδιοι, από όποιο μετερίζι ο καθένας  επιλέγει να υπηρετήσει την ανατροπή  αυτής της κατάστασης! Όχι πάντως αναθέτοντας σε τρίτους ! 
Προς το παρόν η  κοινωνία έχει δημιουργήσει αντανακλαστικά αλληλεγγύης για να επιβιώσει: Ομάδες επισιτισμού, κοινωνικά ιατρεία, αγορές χωρίς μεσάζοντες κλπ. Αυτά όμως, αναγκαία στις σημερινές συνθήκες, δεν είναι και επαρκή. Θα είναι επαρκή αν συμπληρωθούν από την ενεργή παρουσία όλων μας στις τοπικές και γενικότερες δράσεις, όχι μόνο για να αμυνθούμε στις επιθέσεις αλλά και για να συμβάλλουμε στο να κατευθύνουμε την Ιστορία σε όφελος των λαών!
 ‘’Φοβάμαι  γι αυτά που θα γίνουν για  μένα χωρίς εμένα’’, λέει το  τραγούδι. 
Η ζωντανή παρουσία μας  στο γιορτασμό της Πρωτομαγιάς, την 1η του Μάη, στην απεργιακή  Πρωτομαγιά - όχι αυτή που θέλει την Πρωτομαγιά μόνο μια ανοιξιάτικη αργία στις 7 του Μάη - είναι ένα από τα πολλά μετερίζια για να μη γίνει πραγματικότητα αυτό που φοβάται το τραγούδι!
Πειραιάς, Πρωτομαγιά 2013
ΠΕΙΡΑΙΚΟ  ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΑΣ
Δημαρχείο Πειραιά 5ος όροφος, Τηλ: 2104194252-3 Φαξ: 210.4194251,

Δεν υπάρχουν σχόλια: