Δημοτική Κίνηση «Το Λιμάνι της Αγωνίας»---«Πειραιάς για Όλους» : Για την ενημέρωσή σας, το πρόγραμμα των επόμενων ημερών του Νίκου Μπελαβίλα ****Τετάρτη 22 Μαΐου ► Debate στον Real fm (97,8) και στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου│10:00 ► Επισκέψεις σε Υπηρεσίες του Δήμου│12:30 ► Περπατάμε στην Καλλίπολη│Συζητάμε στο Καφενείο Αγγ. Κουκάρα│ 18:30 - 20:30 ****Πέμπτη 23 Μαΐου ► Συνέντευξη στον News 24/7 (86,6 στα FM) και στην εκπομπή "Παιχνίδια Εξουσίας" με τον Βασίλη Σκουρή│11:30-12:00 ► Συνάντηση με τον πρόεδρο του ΣΑΤΑ και βόλτα σε Πιάτσες Taxi│ 13:30 - 15:00 ► Ομιλία Νίκου Μπελαβίλα στα Καμίνια│Πλατεία Λεγάκη (Αγ. Ελευθερίου & Δωδεκανήσου)│19:00 - 21:00 ****Παρασκευή 24 Μαΐου ► Συνέντευξη στην ΕΡΤ1 και στην εκπομπή "Πρωινή Βάρδια" με τους Μάνο Νιφλή και Κώστα Αλατζά│08:15 ► Επίσκεψη στη Λαϊκή στα Καμίνια│10:00 - 11:00 ► Στην Κεντρική Εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στην Αθήνα│19:00 - 21:00 ****Σάββατο 25 Μαΐου ► Συνάντηση – Ενημέρωση υποψηφίων και εκλογικών αντιπροσώπων στο Εκλογικό Κέντρο #pireas4all│11:00 - 13:00.****

Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΑΣ: ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΤΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΤΗΣ 18/2/13

Κατά τη συνεδρίαση του Συντονιστικού, τη Δευτέρα 18/2/13, συζητήθηκαν και αποφασίστηκαν τα εξής:

1.Ενημέρωση για αυθαίρετες εργασίες στα διατηρητέα κτήρια Τσίλερ στην Πλατεία Αλεξάνδρας και Σπυράκη στον Τινάνειο Κήπο και την κατασκευή παράγκας  στο πλάι του Αγίου Κωνσταντίνου με την άδεια του Δημοτικού Συμβουλίου για τις ανάγκες του Ναού.Τα θέματα ερευνώνται και θα εκδοθεί ανακοίνωση.
2.Ανασκόπηση της κίνησης του ημερολογίου, οι επιστροφές και  εισπράξεις από το οποίο γίνονται με καθυστερήσεις.
3.Ενημέρωση για τη συνεδρίαση του ΚΑΣ -στην οποία κάναμε αποφασιστική παρέμβαση μαζί με την επιτροπή κατοίκων- με θέμα τις παραλίες Βοτσαλάκια και Φρεαττύδα.Ο  Δήμος ζητάει την έγκριση της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας - λόγω της γειτνίασης με το Κονώνειο Τείχος και το Σηράγγειο -  για την εγκατάσταση καταστημάτων κλπ. στις παραλίες αυτές.Η απόφαση του ΚΑΣ αναμένεται.
4.Ενημέρωση για τη συμμετοχή μας στην εκδήλωση διαμαρτυρίας των Καμινιωτών έξω από τα γραφεία της ΔΕΗ για την τιμή του ρεύματος και τη διακοπή παροχής σε όσους δεν μπορούν να πληρώσουν.Εκεί μας ζητήθηκε από κατοίκους  να κλείσουμε το "Κωσταράκειο" για συγκέντρωση των κατοίκων και συζήτηση όλων των προβλημάτων όπως  χαράτσια, εφορία, θέματα αλληλεγγύης/αλληλοστήριξης κλπ, αλλά και η αξιοποίηση του στρατοπέδου Παπαδογιώργη, των χώρων ΟΣΕ, Ρετσίνα κ.ά. Θα ακολουθήσει ανακοίνωση για τη συγκέντρωση αυτή.
5.Μετά τη χορήγηση άδειας  επέκτασης της Μαρίνας Ζέας -μέσα στη καρδιά του Πειραιά- και την πώλησή της σε ελληνοτουρκικό όμιλο, αποφασίστηκε η ενημέρωση των κατοίκων σε συνεργασία με την  Επιτροπή  Ζέας-Φρεαττύδας-Πλ.Αλεξάνδρας που είχε πρωτοστατήσει στην πρώτη φάση του αγώνα για τη Ζέα.
6.Ενόψει της εισόδου του Μετρό και του Τραμ στην πόλη μας, αποφασίστηκε η διοργάνωση εκδήλωσης/ημερίδας με θέμα "Πειραιάς και βιώσιμη κινητικότητα" με συμμετοχή φορέων που δραστηριοποιούνται σε σχετικούς τομείς (ελεύθεροι χώροι, ποδήλατα,πεζοί,τροχαία ατυχήματα κλπ).
7.Αποφασίστηκε η ενεργή συμμετοχή  στη μεγάλη συγκέντρωση κινήσεων πολιτών στις 11/3/13 για την προστασία του παράκτιου μετώπου από το 'φαστ-τρακ' ξεπούλημα και την μη αναστρέψιμη καταστροφή της παραλιακής ζώνης του Σαρωνικού.Επίσης η στενή παρακολούθηση των εξελίξεων στο θέμα της απομάκρυνσης της κρουαζιέρας από τον Πειραιά προς το Δέλτα ή το ΣΕΦ αλλά και της ιστορίας της κατασκευής πίστας αγώνων αυτοκινήτου -και κτηρίων- στα Λιπάσματα της Δραπετσώνας, που μπορεί να  είναι σοβαρότερη από ό,τι ακούγεται.
8.Η επόμενη συνεδρίαση του Συντονιστικού θα είναι διευρυμένη με τη συμμετοχή όλων των Κοινοτικών μας Συμβούλων.
9.Το Λιμάνι της Αγωνίας καλεί τα μέλη και τους φίλους του να συμμετάσχουν  στη Γενική Απεργία  και στη διαδήλωση στο Σύνταγμα στις 20 Φλεβάρη.

Το Συντονιστικό του Λιμανιού της Αγωνίας

Δεν υπάρχουν σχόλια: