Δημοτική Κίνηση «Το Λιμάνι της Αγωνίας - Πειραιάς, η πόλη μας»

Τετάρτη, 5 Δεκεμβρίου 2012

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΑΒΒΑΤΟ 8/12 5 μ.μ. ΣΤΟ ΣΤΕΚΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΣΤΙΚΟ ΛΑΧΑΝΟΚΗΠΟ

Πειραϊκό Δημοτικό Δίκτυο


                             ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
   
ΝΑ ΔΙΑΔΩΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΣΤΙΚΟ ΑΓΡΟ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ-ΝΑ ΣΤΗΣΟΥΜΕ ΛΑΧΑΝΟΚΗΠΟ ΣΤΟ ΣΤΕΚΙ

Στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών  και δράσεων του Λιμανιού για την αντιμετώπιση των συνεπειών της κρίσης, αποφασίσαμε  να προωθήσουμε την ιδέα του αστικού αγρού -που ευδοκίμησε τα τελευταία χρόνια στο Ελληνικό- και να τη διαδώσουμε  στον Πειραιά, προσαρμοσμένη στις συνθήκες μιας μεγάλης πόλης.

Για το σκοπό αυτό θα προχωρήσουμε στην πιλοτική και εκπαιδευτική λειτουργία  τεχνητού λαχανόκηπου σε ξύλινα παρτέρια στην ταράτσα του Στεκιού μας, σε συμμετοχική βάση όσων μελών και φίλων εκδηλώσουν ενδιαφέρον. Όποιος/α θέλει να βοηθήσει στην καλλιέργεια της ιδέας ή/και  να συμμετάσχει στο στήσιμο και την καλλιέργεια του πρώτου πειραματικού λαχανόκηπου στον Πειραιά, ας το δηλώσει με μέιλ στο Λιμάνι.

Επιπλέον, όποιος/α μπορεί, ας έρθει  στο Στέκι (Πραξιτέλους 78) το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2012 στις 5μ.μ. στην πρώτη - "ιδρυτική" - συνάντηση της ομάδας αστικού αγρού  του Λιμανιού για να διερευνήσουμε μαζί  το πλαίσιο και τους τρόπους λειτουργίας ενός αστικού λαχανόκηπου, αλλά και να κάνουμε επι τόπου έναν πρώτο σχεδιασμό για το λαχανόκηπο του Στεκιού.

Το Λιμάνι της Αγωνίας

Δεν υπάρχουν σχόλια: