Δημοτική Κίνηση «Το Λιμάνι της Αγωνίας»---«Πειραιάς για Όλους» : Για την ενημέρωσή σας, το πρόγραμμα των επόμενων ημερών του Νίκου Μπελαβίλα ****Τετάρτη 22 Μαΐου ► Debate στον Real fm (97,8) και στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου│10:00 ► Επισκέψεις σε Υπηρεσίες του Δήμου│12:30 ► Περπατάμε στην Καλλίπολη│Συζητάμε στο Καφενείο Αγγ. Κουκάρα│ 18:30 - 20:30 ****Πέμπτη 23 Μαΐου ► Συνέντευξη στον News 24/7 (86,6 στα FM) και στην εκπομπή "Παιχνίδια Εξουσίας" με τον Βασίλη Σκουρή│11:30-12:00 ► Συνάντηση με τον πρόεδρο του ΣΑΤΑ και βόλτα σε Πιάτσες Taxi│ 13:30 - 15:00 ► Ομιλία Νίκου Μπελαβίλα στα Καμίνια│Πλατεία Λεγάκη (Αγ. Ελευθερίου & Δωδεκανήσου)│19:00 - 21:00 ****Παρασκευή 24 Μαΐου ► Συνέντευξη στην ΕΡΤ1 και στην εκπομπή "Πρωινή Βάρδια" με τους Μάνο Νιφλή και Κώστα Αλατζά│08:15 ► Επίσκεψη στη Λαϊκή στα Καμίνια│10:00 - 11:00 ► Στην Κεντρική Εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στην Αθήνα│19:00 - 21:00 ****Σάββατο 25 Μαΐου ► Συνάντηση – Ενημέρωση υποψηφίων και εκλογικών αντιπροσώπων στο Εκλογικό Κέντρο #pireas4all│11:00 - 13:00.****

Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

ΘΕΜΑΤΑ & ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ 3/12/12

Πειραϊκό Δημοτικό Δίκτυο

Κατά τη συνεδρίαση του Συντονιστικού του Λιμανιού της Αγωνίας τη Δευτέρα 3/12/12 συζητήθηκαν  τα εξής θέματα:

1.Το Μετρό και το Τραμ φθάνουν στον  Πειραιά ταυτοχρόνως και τα παράλληλα έργα θα αναστατώσουν τη ζωή της πόλης.
Αποφασίστηκε, κατ'αναλογία με την επιστολή που στείλαμε για τα έργα του  Μετρό στον Πειραιά προς όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες και την ανάδοχο εταιρία,  να αποσταλεί αντίστοιχη για τα έργα του Τραμ, με στόχο την ελαχιστοποίηση  και την αποκατάσταση των ζημιών που θα προκληθούν από τα έργα στο πράσινο της πόλης,σε πλατείες κλπ, τη διασφάλιση της κυκλοφορίας των πεζών σε προστατευμένους διαδρόμους και των οχημάτων μέσω επαρκών παρακαμπτηρίων, την αποφυγή παρακώλυσης της εμπορικής δραστηριότητας κλπ.
Επίσης αποφασίστηκε να επιδιώξουμε συνάντηση με τους ιθύνοντες της "ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ"  που έχει την ευθύνη του συντονισμού των έργων Μετρό και Τραμ  για να απαιτήσουμε τη λήψη συγκεκριμένων μέτρων για τη διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας της πόλης κατά τη διάρκεια των έργων.Ακόμα αποφασίστηκε να οργανώσουμε μετά τις γιορτές μια ανοικτή εκδήλωση-συζήτηση με θέμα "Το Μετρό και το Τραμ στον Πειραιά".

2. Η παρουσίαση του Ημερολογίου 2013 του Λιμανιού θα γίνει στη Δημοτική Βιβλιοθήκη (Παλιό Ταχυδρομείο) Φίλωνος 29 την Πέμπτη 13/12/12  στις 8μ.μ. με συμμετοχή  των συντελεστών του και με σπιτικά μεζεδάκια.Αφίσα, πρόσκληση και δελτίο Τύπου ετοιμάζονται.

3.Η διακίνηση του Ημερολογίου στον Πειραιά και τις συνοικίες και η διανομή του στα βιβλιοπωλεία Αθήνας-Πειραιά.

4.Το Σάββατο 22 Δεκεμβρίου θα γίνει στο Στέκι  χριστουγεννιάτικο ανταλλακτικό παζάρι  (12-7μ.μ.) και θα ακολουθήσει  το χριστουγεννιάτικο γλέντι του Λιμανιού.Σκοπός του παζαριού να συλλέξουμε τρόφιμα για τις ανάγκες της Επισιτιστικής Ομάδας Αλληλεγγύης του Λιμανιού.

5.Επειδή εκκολάπτονται εξελίξεις στο θέμα του Δημοτικού Θεάτρου - ίσως και  πριν το τέλος του χρόνου - αποφασίστηκε το Λιμάνι να κάνει δημόσια παρέμβαση παρουσιάζοντας τις προτάσεις του σε συνέντευξη Τύπου το συντομότερο δυνατόν.

6.Αποφασίστηκε το Λιμάνι να υιοθετήσει και να υλοποιήσει πρόταση μέλους του με εμπειρία στον αστικό αγρό του Ελληνικού, για την πιλοτική και εκπαιδευτική λειτουργία τεχνητού λαχανόκηπου σε ξύλινα παρτέρια στην ταράτσα του Στεκιού, με στόχο τη διάδοση της ιδέας του αστικού αγρού  στον Πειραιά.

7.Αποφασίστηκε το Λιμάνι να στείλει ανοιχτή επιστολή (το κείμενο της οποίας συζητήθηκε και εγκρίθηκε)  στη Μητρόπολη Πειραιά για τον θερινό κινηματογράφο "Φαντάζιο" καλώντας την να παρουσιάσει  του τίτλους ιδιοκτησίας που ισχυρίζεται ότι  έχει  για το οικόπεδο του. Με το ίδιο αίτημα θα προσφύγουμε και στα Δικαστήρια.

8.Αποφασίστηκε το Λιμάνι να συνεργασθεί με τη μη κερδοσκοπική εταιρία 'Αλληλεγγύη για Όλους" που δραστηριοποιείται στον Πειραιά.Εμείς θα τους προωθούμε τις προσφορές που μας γίνονται σε ρούχα (για τα οποία δεν διαθέτουμε χώρο αποθήκευσης) και εκείνοι  θα  προωθούν τα τρόφιμα που μαζεύουν στην  Ομάδα Επισιτιστικής Αλληλεγγύης  του Λιμανιού, που έχει την υποδομή για  τη διαχείριση και διανομή τους.

9.Εγινε ενημέρωση για την πορεία του  δικαστικού αγώνα κατά του επιχειρηματία που -με την κάλυψη του Δημάρχου- προσπαθεί να στήσει αυθαίρετο κατάστημα στα Βοτσαλάκια μέσα στην παραλία.

10.Εγινε ενημέρωση για την ευρεία συνάντηση φορέων και πολιτών που θα γίνει τη Δευτέρα 17/12/12 στο Δικηγορικό Σύλλογο για την ίδρυση Παμπειραϊκού Αντιφασιστικού Μετώπου.

11.Αποφασίστηκε να τοποθετηθεί ανοιγόμενο χώρισμα (φυσαρμόνικα) που να χωρίζει - όποτε  χρειάζεται - το Στέκι σε δύο μικρότερους χώρους για παράλληλη συνεδρίαση ομάδων του Λιμανιού ή και φιλοξενούμενων.

Το Συντονιστικό του Λιμανιού της Αγωνίας

Δεν υπάρχουν σχόλια: