Δημοτική Κίνηση «Το Λιμάνι της Αγωνίας - Πειραιάς, η πόλη μας»

Δευτέρα, 10 Δεκεμβρίου 2012

Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012: Το "Λιμάνι της Αγωνίας" σας καλεί στην παρουσίαση του Ημερολογίου 2013 με θέμα "Πειραιάς, Πόλη Μεταναστών και Προσφύγων"

Το "Λιμάνι της Αγωνίας" σας καλεί στην παρουσίαση του Ημερολογίου 2013 με θέμα "Πειραιάς, Πόλη Μεταναστών και Προσφύγων"
την Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012 στο Παλιό Ταχυδρομείο - Δημοτική Πινακοθήκη, Φίλωνος 13 στον Πειραιά.

Στη δημιουργία του ημερολογίου συμμετείχαν οργανώνοντας την έκδοση, συλλέγοντας υλικό, η Εύη Χρονά, ο Σωτήρης Αλεξόπουλος, ο Δημοσθένης Μπούμπας, ο Κώστας Λαούρδας, η Ελένη Δημοπούλου, η Ελένη Βυζιργιαννάκη, η Ντόνα Μαυριγιαννάκη.
Τα κείμενα γράφτηκαν από τον Βάσια Τσοκόπουλο, τη Βίκα Γκιζελή, την Κάτια Γαλοπούλου, την Ελένη Κυραμαργιού, την Άννα Λάμπρου, την Καίτη Κυλάκου, τον Αλέξη και τον Μενέλαο Μυλωνά, τον Μακκί Μαρσέιγ, όπως και από την Κατερίνα Σταύρου, τον Νίκο Μπελαβίλα, την Ελένη Σταματάκη που είχαν την επιμέλεια της έκδοσης.
Φωτογραφίες των συλλογών τους διέθεσαν το Ανοικτό Σχολείο Μεταναστών Πειραιά της Παλιάς Κοκκινιάς, ο Γιώργος Βεράνης για την Κοκκινιά, ο Γιώργος Χατζόπουλος για τη Δραπετσώνα, ο Γιάννης Λαγουδάκης για το Πέραμα και ο ΜL.P για το «Φαντάζιο» του Πειραιά. Το έργο της σχεδίασης και του τυπογραφείου σήκωσαν ο Βαγγέλης και ο Παναγιώτης Ταμβάκος.

Με αφορμή την έκδοση του Ημερολογίου μας, ευχόμαστε σε όλες και όλους, όσους κατοικούν σʼ αυτή την όμορφη πόλη, απʼ όπου κιʼ αν ήλθαν, απʼ όποιον τόπο κιʼ αν κατάγονται, όποια γλώσσα κιʼ αν μιλούν, ευτυχισμένο το 2013, σε μια Ελλάδα που θα ευημερεί χωρίς δεσμά, χωρίς τον εφιάλτη του ναζιστικού και ρατσιστικού τρόμου. Καλή Χρονία!

Πειραϊκό Δημοτικό Δίκτυο
Το Λιμάνι της Αγωνίας

Δεν υπάρχουν σχόλια: