Δημοτική Κίνηση «Το Λιμάνι της Αγωνίας»---«Πειραιάς για Όλους» : Για την ενημέρωσή σας, το πρόγραμμα των επόμενων ημερών του Νίκου Μπελαβίλα ****Τετάρτη 22 Μαΐου ► Debate στον Real fm (97,8) και στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου│10:00 ► Επισκέψεις σε Υπηρεσίες του Δήμου│12:30 ► Περπατάμε στην Καλλίπολη│Συζητάμε στο Καφενείο Αγγ. Κουκάρα│ 18:30 - 20:30 ****Πέμπτη 23 Μαΐου ► Συνέντευξη στον News 24/7 (86,6 στα FM) και στην εκπομπή "Παιχνίδια Εξουσίας" με τον Βασίλη Σκουρή│11:30-12:00 ► Συνάντηση με τον πρόεδρο του ΣΑΤΑ και βόλτα σε Πιάτσες Taxi│ 13:30 - 15:00 ► Ομιλία Νίκου Μπελαβίλα στα Καμίνια│Πλατεία Λεγάκη (Αγ. Ελευθερίου & Δωδεκανήσου)│19:00 - 21:00 ****Παρασκευή 24 Μαΐου ► Συνέντευξη στην ΕΡΤ1 και στην εκπομπή "Πρωινή Βάρδια" με τους Μάνο Νιφλή και Κώστα Αλατζά│08:15 ► Επίσκεψη στη Λαϊκή στα Καμίνια│10:00 - 11:00 ► Στην Κεντρική Εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στην Αθήνα│19:00 - 21:00 ****Σάββατο 25 Μαΐου ► Συνάντηση – Ενημέρωση υποψηφίων και εκλογικών αντιπροσώπων στο Εκλογικό Κέντρο #pireas4all│11:00 - 13:00.****

Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ «ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ» ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΝΑΛΙ 1

Πειραιάς, 9/12/2012

Στο ΚΑΝΑΛΙ ΕΝΑ υποβόσκει καιρό τώρα μεγάλη κρίση, ενώ παραμένουν για παραπάνω από τέσσερις μήνες απλήρωτοι οι εργαζόμενοι σε αυτό.

Οι δημοτικοί μας σύμβουλοι στο Δ.Σ. έχουν επανειλημμένα ρωτήσει τόσο τον κ.Δήμαρχο, όσο και τον κ.Μανωλάκο  (πρόεδρο του ΔΣ  του δημοτικού σταθμού ΚΑΝΑΛΙ ΕΝΑ) για τις προθέσεις τους , αλλά απάντηση δεν έχουν λάβει.

Την Παρασκευή 7/12 εν μέσω απεργίας νόμιμα κηρυγμένης  υπό  την αιγίδα του υπεύθυνου σωματείου τους, σε μερικούς από τους απεργούς απεστάλησαν εξώδικα   γνωστοποίησης της απόλυσής τους, κατά σαφή παράβαση του νόμου.

Το Σάββατο  8/12  και ενώ είχε βάρδια στο σταθμό ένας εκ των απεργών, ο οποίος σύμφωνα με την απόφαση του σωματείου τους κρατούσε το σταθμό ανοικτό με μουσική, κλήθηκε η αστυνομία και  προσήχθη στο ΑΤ Δημοτικού Θεάτρου, με την κατηγορία ότι αν και απολυμένος, βρισκόταν στο ΚΑΝΑΛΙ ΕΝΑ.

Μάλιστα, ο  συγκεκριμένος εργαζόμενος είναι ένας από εκείνους  στους  οποίους  δεν έχει επιδοθεί το σχετικό  -έστω και  μη νόμιμο - εξώδικο.

Η πρωτοφανής αυτή συμπεριφορά της  διοίκησης του σταθμού,  του Προέδρου του ΔΣ αυτού αλλά και του ίδιου του Δημάρχου, οι οποίοι κρυβόμενοι  δεν εμφανίστηκαν, είναι αντιδημοκρατική και  μας προετοιμάζει για τα μελλούμενα. Θυμίζουμε ότι είναι υπό διωγμόν όλοι οι εργαζόμενοι αορίστου χρόνου ΔΕ στους Δήμους και στις δημοτικές επιχειρήσεις.

Γνωρίζουμε ότι επιδιώκεται  η απαλλαγή του δημοτικού σταθμού  από όσους περισσότερους εργαζομένους είναι δυνατό, γιατί αποτελούν  βαρίδια στην επικείμενη πώλησή του.

Την ίδια στιγμή έχουμε φερτούς νέους εργαζόμενους, τους οποίους  εκπαιδεύουν  άσχετα με το σταθμό άτομα. Γι’ αυτούς άραγε δεν ισχύει η απαγόρευση πρόσληψης και η      οικονομ ική  αδυναμία του Δήμου; Προφανώς για τους απεργοσπαστικούς μηχανισμούς υπάρχει και βούληση και οικονομική δυνατότητα.

Η «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ»  στηρίζει τον αγώνα των εργαζόμενων, διότι, ανεξάρτητα από τα τραγικά λάθη και τις συνειδητές καταστροφικές επιλογές  των προηγούμενων δημοτικών αρχών αλλά και της νυν  - που έχουν γίνει τόσο στο ΚΑΝΑΛΙ ΕΝΑ, όσο και στις υπόλοιπες δημοτικές επιχειρήσεις  -  η  διατήρηση της απασχόλησης είναι σήμερα, σε συνθήκες διάλυσης της αγοράς  εργασίας, το πρώτο ζητούμενο.
 

«ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ»

Δεν υπάρχουν σχόλια: