Δημοτική Κίνηση «Το Λιμάνι της Αγωνίας»---«Πειραιάς για Όλους» : Για την ενημέρωσή σας, το πρόγραμμα των επόμενων ημερών του Νίκου Μπελαβίλα ****Τετάρτη 22 Μαΐου ► Debate στον Real fm (97,8) και στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου│10:00 ► Επισκέψεις σε Υπηρεσίες του Δήμου│12:30 ► Περπατάμε στην Καλλίπολη│Συζητάμε στο Καφενείο Αγγ. Κουκάρα│ 18:30 - 20:30 ****Πέμπτη 23 Μαΐου ► Συνέντευξη στον News 24/7 (86,6 στα FM) και στην εκπομπή "Παιχνίδια Εξουσίας" με τον Βασίλη Σκουρή│11:30-12:00 ► Συνάντηση με τον πρόεδρο του ΣΑΤΑ και βόλτα σε Πιάτσες Taxi│ 13:30 - 15:00 ► Ομιλία Νίκου Μπελαβίλα στα Καμίνια│Πλατεία Λεγάκη (Αγ. Ελευθερίου & Δωδεκανήσου)│19:00 - 21:00 ****Παρασκευή 24 Μαΐου ► Συνέντευξη στην ΕΡΤ1 και στην εκπομπή "Πρωινή Βάρδια" με τους Μάνο Νιφλή και Κώστα Αλατζά│08:15 ► Επίσκεψη στη Λαϊκή στα Καμίνια│10:00 - 11:00 ► Στην Κεντρική Εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στην Αθήνα│19:00 - 21:00 ****Σάββατο 25 Μαΐου ► Συνάντηση – Ενημέρωση υποψηφίων και εκλογικών αντιπροσώπων στο Εκλογικό Κέντρο #pireas4all│11:00 - 13:00.****

Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ «ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΜΠΑΡ SCUBA/BORA BORA ΣΤΑ ΒΟΤΣΑΛΑΚΙΑ



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ «ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΠΕΙΡΑ
ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΜΠΑΡ SCUBA/BORA BORA ΣΤΑ ΒΟΤΣΑΛΑΚΙΑ ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ 1/10/2012 


Ένας «σωστός» δήμαρχος στον Πειραιά για να πετύχει στη θητεία του πρέπει να αδειοδοτήσει και να «νομιμοποιήσει» μερικά αυθαίρετα αναψυκτήρια. Τα μαγαζιά αυτά πρέπει να βρίσκονται παράνομα μέσα στη μέση μίας πλατείας, ενός πεζόδρομου, μίας παραλίας ή ενός αρχαιολογικού χώρου. 
Δεν γνωρίζουμε ποια ακριβώς σχέση συνδέει τη θητεία ενός δημάρχου με την αυθαιρεσία, την καταπάτηση και την κερδοσκοπία αλλά αυτή τη συνταγή ακολούθησαν με συνέπεια οι προηγούμενοι δήμαρχοι. Και έτσι ο Πειραιάς γέμισε με περισσότερες από 300 αυθαίρετες παράγκες της νύχτας και της μέρας σε δημόσιους χώρους. Στην πλατεία Κοραή, στην πλατεία Κανάρη, στη Ζέα, στην πλατεία Αλεξάνδρας, στο Τουρκολίμανο, στο ΣΕΦ. Σήμερα τη συνεχίζει με επιτυχία ο Δήμαρχος Πειραιά κύριος Βασίλης Μιχαλολιάκος.  
Η νέα πράξη του έργου «Καταπατώντας τις Παραλίες» παίχτηκε χθες στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου με πρωταγωνιστή τον Δήμαρχο Πειραιά.  Η γνωστή αυθαίρετη παράγκα αναψυκτηρίου, με τις παράνομες εξωτικές ομπρέλες και τραπεζοκαθίσματα στον αιγιαλό, πρώην “SCUBA” νυν «BORA-BORA” στην πλαζ Βοτσαλάκια χαρακτηρίστηκε «λυόμενη και προσωρινή κατασκευή». Αλλά υπάρχει εκεί από  15 χρόνια!
Χαρακτηρίστηκε νόμιμη κατασκευή. Ας έχει εκδώσει πρωτόκολλο κατεδάφισης η Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου απ’το 2005! Ο διαγωνισμός που χάρισε τον χώρο στον συγκεκριμένο επιχειρηματία θεωρήθηκε επίσης νόμιμος. Ας έχει κρίνει παράνομες τις αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου η Περιφέρεια Αττικής!
Το αναψυκτήριο θεωρήθηκε ότι δεν καταπατά την προστατευμένη από το Σύνταγμα παραλία. Ας βρίσκεται πολύ πέρα από τα νόμιμα όρια, «μέσα στο κύμα»! Ο Δήμαρχος, με τη βοήθεια δυστυχώς και των υπηρεσιών του Δήμου Πειραιά, εμφάνισε μία καινοφανή άποψη:  ότι δεν απαιτείται η έκδοση οικοδομικής άδειας ούτε η νομιμοποίηση του αυθαιρέτου, αλλά μία απλή «πολιτική» όπως είπε απόφαση.
Ευκαιρία λοιπόν για όποιον έχει διάθεση να ανοίξει ένα αυθαίρετο μπαρ ή ένα εστιατόριο «επάνω στο κύμα» στον Πειραιά να πάει να το κτίσει τώρα που απελευθερώθηκαν οι ακτές μας χάρη στις πρωτοβουλίες της Δημοτικής Αρχής. Ας μην ανησυχούν οι επιχειρηματίες της αναψυχής, ουδείς θα τους πειράξει, ο κύριος Δήμαρχος ερμηνεύει τον νόμο κατά το δοκούν και νομιμοποιεί ό,τι χρειάζεται. Αυτό φαίνεται ότι  εννοεί με το σλόγκαν του «ελεύθερες παραλίες». 
Χθες σε μία πολύωρη συνεδρίαση οι συγκεντρωμένοι διαμαρτυρόμενοι πολίτες της Καστέλας με τους εκπροσώπους τους όπως και οι δημοτικοί σύμβουλοι της «Συμμαχίας στον Πειραιά», ανέπτυξαν τα επιχειρήματα, εξήγησαν τους νόμους, αποκάλυψαν την παράνομη διαδικασία στο Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά, περιέγραψαν τι κρύβεται πίσω από την δήθεν «αξιοποίηση» των ακτών και την εκχώρηση τους σε ιδιώτες, κατήγγειλαν σε όλους τους τόνους τη διαιώνιση και επιβράβευση της αυθαιρεσίας. Ο Δήμαρχος δεν πτοήθηκε. Επέβαλε την ψήφιση της νομιμοποίησης του αυθαιρέτου αναψυκτηρίου, με σύσσωμη την αντιπολίτευση απέναντί του.
Η «Συμμαχία στον Πειραιά» στηρίζοντας την Επιτροπή Κατοίκων και σε συνεργασία με τις άλλες δημοτικές κινήσεις που αντιστέκονται στο ξεπούλημα των παραλιών της πόλης θα συνεχίσει να υπερασπίζεται κάθε μέτρο δημόσιου χώρου, ακτής ή πλατείας. Θα είμαστε παρούσες και παρόντες στις κινητοποιήσεις , στην ενημέρωση των πειραιωτών αλλά και στα δικαστική διεκδίκηση της αποκατάστασης της νομιμότητας.
                                                                                                                                                                                   Πειραιάς,   2/10/2012

ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: