Δημοτική Κίνηση «Το Λιμάνι της Αγωνίας - Πειραιάς, η πόλη μας»

Πέμπτη, 11 Οκτωβρίου 2012

ANOIKTΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ/ΡΙΕΣ ΤΩΝ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΩΝ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ


Πειραιάς, 11 Οκτωβρίου 2012

Αγαπητές φίλες και φίλοι, διευθύντριες /ες 
των Βρεφονηπιακών και Παιδικών σταθμών της πόλης μας, 
το Λιμάνι της Αγωνίας όχι μόνο ως Δημοτική Κίνηση αλλά και ως μία μεγάλη συλλογικότητα Πειραιωτών που όπως και εσείς υπήρξαν παιδιά και έχουν παιδιά, που ανάμεσα της έχει δεκάδες επιστήμονες και εργαζόμενους στον τομέα της Πρόνοιας και της Εκπαίδευσης, σας καλεί να μην απαντήσετε στο απαράδεκτο και αντιδημοκρατικό αίτημα του Υπουργού Εσωτερικών κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη, με το οποίο ζητάει στοιχεία για τον αριθμό των αλλοδαπών βρεφών και νηπίων που εξυπηρετούνται στους παιδικούς σταθμούς της χώρας, υποτασσόμενος απόλυτα στο αίτημα του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ηλία Παναγιώταρου. Σας δηλώνουμε ότι θα στηρίξουμε στον Δήμο Πειραιά με όλες μας τις δυνάμεις αυτή σας την επιλογή. 
Το Λιμάνι της Αγωνίας συντάσσεται απόλυτα με την υπερήφανη απάντηση και την ομόφωνη απόφαση που δόθηκε στον Υπουργό από το Δ.Σ. του αρμόδιου για τους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς Νομικού Προσώπου Ιεράπετρας Κρήτης. 
Θεωρούμε υπέρτατο χρέος μας να κρούσουμε τον κώδωνα του κινδύνου και να καλέσουμε τους πολίτες του Πειραιά να ορθώσουν το ανάστημά τους και να αντισταθούν, σε κάθε χώρο, σε κάθε γωνιά, σε κάθε ευκαιρία, στο νεοναζιστικό κίνδυνο, έτσι όπως αυτός εκφράζεται από τη Χρυσή Αυγή και τροφοδοτείται συνειδητά, αναίσχυντα και εξαιρετικά επικίνδυνα για όλους τους πολίτες και τα παιδιά τους, όχι μόνο για τους αλλοδαπούς, από την ίδια την πολιτική της σημερινής κυβέρνησης. Δεν περιμέναμε ότι οι καρικατούρες των δικών μας νεοναζί θα έφταναν ως εδώ. Αξίζει να θυμόμαστε ότι στην ιστορία της ανθρωπότητας, εναντίον παιδιών και βρεφών μόνο βάρβαροι και ψυχασθενείς έχουν στραφεί. Ότι ακόμη και αυτό το δίκαιο του πολέμου τα προστατεύει όποιο χρώμα, καταγωγή , θρησκεία και φύλλο αν έχουν. 
Είναι χρέος του καθένα μας ξεχωριστά και όλων μαζί να λέμε ΟΧΙ σε κάθε ενέργεια που δυναμιτίζει την ύπαρξή μας. 
Ο κίνδυνος δεν είναι προ των Πυλών αλλά μέσα στις Πύλες. 

Πειραϊκό Δημοτικό Δίκτυο - Το Λιμάνι της Αγωνίας

Δεν υπάρχουν σχόλια: