Δημοτική Κίνηση «Το Λιμάνι της Αγωνίας - Πειραιάς, η πόλη μας»

Παρασκευή, 21 Σεπτεμβρίου 2012

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΑΝΤΙΝΑΖΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΗΝ ΠΛ. ΚΟΡΑΗ ΣΑΒΒΑΤΟ 22/9 13:00


ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΑΣ   

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΑΝΤΙΝΑΖΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΗΝ ΠΛ. ΚΟΡΑΗ 
ΣΑΒΒΑΤΟ 22/9  13:00 

ΕΞΩ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ!       

  ΝΑ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΣΤΟΚΟΥΠΙΔΟΤΕΝΕΚΕ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ
Ο ρατσισμός και η ξενοφοβία δεν ήρθαν από το πουθενά. Το δηλητήριο έχει απλωθεί σε όλη την Ευρώπη από χρόνια. Η οικονομική κρίση, ο περιορισμός των ελευθεριών και των δικαιωμάτων και η ισλαμοφοβία - που οι κυρίαρχες δυνάμεις χρησιμοποίησαν ως όπλο για τη συρρίκνωση των δημοκρατιών και την κατάργηση της μεγάλης μεταπολεμικής κατάκτησης του κοινωνικού κράτους - έφεραν τα αποτελέσματα που βλέπουμε σήμερα. Άνθρωποι εξαθλιωμένοι, νέοι χωρίς μέλλον, άνεργοι στρέφονται προς τον εύκολο “εχθρό”, τον ξένο. Ασπάζονται την ιδέα του μίσους και του φόβου, αντί αυτής της αλληλεγγύης, της ελπίδας και του αγώνα για έναν καλύτερο κόσμο. Αφήνοντας τον μεγάλο εχθρό, αυτόν που τους παίρνει το ψωμί απ' το τραπέζι, το μεροκάματο ή τη σύνταξη απ' την τσέπη, να συνεχίζει ανενόχλητος τη λεηλασία.
Στην Ελλάδα, το φασιστικό φαινόμενο παρουσιάζει σημάδια που αγγίζουν τα όρια της εκτροπής από τη δημοκρατία. Φτάσαμε στο σημείο οι κυβερνώντες να ταυτίζουν τις εγκληματικές φασιστικές πρακτικές με τους κοινωνικούς αγώνες των εργαζομένων, μεγάλα τμήματα των σωμάτων ασφαλείας να συμπορεύονται με τις ναζιστικές συμμορίες της Χρυσής Αυγής, η αστυνομία να παρέχει  πρωτοφανή ασυλία στους εγκληματίες που δολοφονούν ή τραυματίζουν ανενόχλητοι μετανάστες-αλλά και Έλληνες-και τα κυρίαρχα μέσα μαζικής ενημέρωσης να αναδεικνύουν και να προβάλλουν συστηματικά την εγκληματική δράση των φασιστών.  Είναι φαινόμενα που δυστυχώς στη χώρα μας έχουν επαναληφθεί, οδηγώντας τελικά σε εμφύλιους πολέμους και δικτατορίες.
Ζούμε σε μια πόλη μεταναστών και προσφύγων Υδραίων, Χιωτών, Κρητικών, Μανιατών, Κυκλαδιτών, Καρπαθίων, Μικρασιατών. Χιλιάδες Πειραιώτες και Πειραιώτισσες των προηγούμενων γενεών βρήκαν καταφύγιο εν μέσω πολέμων και οικονομικών κρίσεων στην Αμερική, στον Καναδά, στη Γερμανία, στο Βέλγιο, στην Αυστραλία. Δεν το ξεχνάμε! Και σήμερα δυστυχώς ένα νέο κύμα νέων ανθρώπων φεύγει ξανά από την Ελλάδα προς τα εκεί για να επιβιώσει. Ούτε αυτό το ξεχνάμε!
Το “Λιμάνι της Αγωνίας”, από την πρώτη στιγμή της ίδρυσης του, στάθηκε άνευ όρων δίπλα στους κατατρεγμένους που ζητούσαν άσυλο στην πόλη μας. Βοηθούσε και βοηθά να αποκτήσουν νόμιμα χαρτιά,  να μάθουν τη γλώσσα, να πάνε τα παιδιά τους σχολείο, να έχουν δικαίωμα στην περίθαλψη, να ζήσουν αρμονικά δίπλα μας. Διαδηλώσαμε και διαδηλώνουμε στις γειτονιές του Ρέντη, της Κοκκινιάς και σήμερα του κεντρικού Πειραιά κατά του ρατσισμού και του ναζισμού και την ίδια στιγμή στηρίζουμε ενεργά κοινωνικές δομές αλληλεγγύης σαν το Σχολείο Μεταναστών Πειραιά στην Παλιά Κοκκινιά.
Είμαστε σήμερα εδώ μαζί, για να διαδηλώσουμε κατά των ναζιστικών συμμοριών της Χρυσής Αυγής, για να διατρανώσουμε ότι είναι ανεπιθύμητοι στον δημοκρατικό Πειραιά,  είμαστε εδώ μαζί για να συμβάλουμε με τις δυνάμεις μας στη δημιουργία ενός μεγάλου κοινωνικού και πολιτικού αντιφασιστικού μετώπου που θα τους στείλει εκεί από όπου ήρθαν: στο σκουπιδοτενεκέ της Ιστορίας.   

Πειραιάς , 21 Σεπτεμβρίου 2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: