Δημοτική Κίνηση «Το Λιμάνι της Αγωνίας - Πειραιάς, η πόλη μας»

Τετάρτη, 19 Σεπτεμβρίου 2012

Δελτίο Τύπου για την οικονομική κατάσταση των Δήμων


Πειραιάς,12/9/2012.

Η κυβερνητική πολιτική οδηγεί τους Δήμους σε χρεωκοπία αφού προβλέπονται νέες περικοπές σε ποσοστό 29%, ενώ τα τελευταία τρία χρόνια ήδη οι ΚΑΠ(Κεντρικοί αυτοτελείς πόροι) έχουν μειωθεί κατά 60% και η ΣΑΤΑ κατά 50%.

Αποτέλεσμα  της πολιτικής αυτής είναι  ήδη 60 δήμοι να έχουν χρεωκοπήσει,ενώ είναι βέβαιο ότι και οι υπόλοιποι σύντομα θα βρεθούν σε αδυναμία πληρωμής των λειτουργικών τους δαπανών(μισθούς κλπ) ,συνέχισης σημαντικών προγραμμάτων και υπηρεσιών προς τους δημότες, όπως βρεφονηπιακοί σταθμοί, ΚΑΠΗ, βοήθεια στο σπίτι,δημοτικά ιατρεία,σχολικές επιτροπές,μεταφορές μαθητών αλλά και ανάπτυξης θεσμών κοινωνικής αλληλεγγύης, που είναι απολύτως απαραίτητοι για την ανακούφιση των οικονομικά ασθενέστερων στρωμάτων.

Οι δήμοι  όλης της χώρας διεκδικούν να τους αποδοθούν:

-Οι οφειλόμενες  δόσεις των ΚΑΠ μέχρι το  τέλος του χρόνου, με βάση τα 2,7 δις ευρώ.

-Η οφειλόμενη  από τον Ιανουάριο 4η δόση των παρακρατηθέντων πόρων (214 εκ. ευρώ).

-Η οφειλόμενη  δόση ΣΑΤΑ (229 εκ. ευρώ).

-Οι ληξιπρόθεσμες  οφειλές του Δημοσίου σε προμηθευτές  (περίπου 1 δις ευρώ για την  αυτοδιοίκηση).

-Να μη  γίνει καμία απόλυση εργαζομένων  και να μην εφαρμοστεί ο  θεσμός της εφεδρείας.

Δυστυχώς  ο  Δήμαρχος της πόλης μας κ. Β. Μιχαλολιάκος ασκεί πολιτική απομόνωσης  και απόστασης απ’ το συλλογικό αγώνα, έχοντας ως προτεραιότητά του να μη δημιουργήσει προβλήματα στην κυβέρνηση και να τη διευκολύνει στις αδιέξοδες επιλογές της.

Χρειάζεται  να υπενθυμίσουμε στον κυβερνητικό Δήμαρχο-ο οποίος συχνά παραπονείται διότι δεν υπάρχουν χρήματα στο ταμείο του Δήμου- ότι ο ρόλος του δεν είναι να προστατεύει την κυβέρνηση αλλά να διεκδικεί τους όρους εύρυθμης και αποτελεσματικής λειτουργίας του δήμου προς όφελος των δημοτών.

Στις δύσκολες εποχές που η χώρα μας βρίσκεται  όλοι/ες θα κριθούμε απ’τη στάση μας και τις προτεραιότητές μας και γι’αυτό το λόγο καλούμε τους δημότες της πόλης μας να πλαισιώσουν και να στηρίξουν τις κινητοποιήσεις των αιρετών και των εργαζομένων στους δήμους για την ανατροπή της καταστροφικής πολιτικής για την αυτοδιοίκηση.

ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: