Δημοτική Κίνηση «Το Λιμάνι της Αγωνίας»---«Πειραιάς για Όλους» : Για την ενημέρωσή σας, το πρόγραμμα των επόμενων ημερών του Νίκου Μπελαβίλα ****Τετάρτη 22 Μαΐου ► Debate στον Real fm (97,8) και στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου│10:00 ► Επισκέψεις σε Υπηρεσίες του Δήμου│12:30 ► Περπατάμε στην Καλλίπολη│Συζητάμε στο Καφενείο Αγγ. Κουκάρα│ 18:30 - 20:30 ****Πέμπτη 23 Μαΐου ► Συνέντευξη στον News 24/7 (86,6 στα FM) και στην εκπομπή "Παιχνίδια Εξουσίας" με τον Βασίλη Σκουρή│11:30-12:00 ► Συνάντηση με τον πρόεδρο του ΣΑΤΑ και βόλτα σε Πιάτσες Taxi│ 13:30 - 15:00 ► Ομιλία Νίκου Μπελαβίλα στα Καμίνια│Πλατεία Λεγάκη (Αγ. Ελευθερίου & Δωδεκανήσου)│19:00 - 21:00 ****Παρασκευή 24 Μαΐου ► Συνέντευξη στην ΕΡΤ1 και στην εκπομπή "Πρωινή Βάρδια" με τους Μάνο Νιφλή και Κώστα Αλατζά│08:15 ► Επίσκεψη στη Λαϊκή στα Καμίνια│10:00 - 11:00 ► Στην Κεντρική Εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στην Αθήνα│19:00 - 21:00 ****Σάββατο 25 Μαΐου ► Συνάντηση – Ενημέρωση υποψηφίων και εκλογικών αντιπροσώπων στο Εκλογικό Κέντρο #pireas4all│11:00 - 13:00.****

Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΑΣ - ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ 17/9/12


ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΑΣ - ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ 17/9/12

Αγαπητοί φίλοι του Λιμανιού της :Αγωνίας,

Κατά την τελευταία του συνεδρίαση τη Δευτέρα 17/9/12 το Συντονιστικό συζήτησε και αποφάσισε  τα εξής:

1. Στις 3/10 η ανοιχτή συζήτηση για τη  φασιστική και ρατσιστική οργάνωση Χρυσή Αυγή και πώς αντιμετωπίζεται η εξάπλωσή και η δράση της στον Πειραιά.
Είναι άμεση ανάγκη  να δημιουργηθεί μια  πλατιά  κοινωνική και πολιτική αντιφασιστική συστράτευση με δυνατότητα παρέμβασης στην εκλογική πελατεία της Χ.Α και στους χώρους απ'όπου στρατολογεί τα νέα μέλη της, τα Γυμνάσια, τα Λύκεια, τις γειτονιές κλπ.Αποφασίσαμε να συγκαλέσουμε ευρεία διερευνητική συζήτηση για το θέμα στο Στέκι μας την Τετάρτη 3/10 με συμμετοχή πολιτών και εκπροσώπων  ομάδων, κινήσεων, πρωτοβουλιών,παρατάξεων καθώς και των επαγγελματικών συλλόγων/σωματείων και άλλων φορέων της πόλης που θα ανταποκριθούν στο κάλεσμά μας.Θα ακολουθήσει ειδική ανακοίνωση για τη συνάντηση αυτή.

2.Στις 10/10 η επόμενη Γενική Συνέλευση.
Με βάση το νέο σύστημα λειτουργίας του Λιμανιού της Αγωνίας (ευέλικτο 7μελέςΣυντονιστικό σε συνδυασμό με συχνές τακτικές γενικές συνελεύσεις), αποφασίσαμε η επόμενη Γ.Σ. να γίνει την Τετάρτη 10/10/12.Στείλτε μας θέματα που θέλετε να συμπεριληφθούν στην ημερήσια διάταξη.

 3. Ημερολόγιο 2013: "Ο Πειραιάς των προσφύγων και των μεταναστών".
Ο Νικος Μπελαβίλας μας ενημέρωσε για την πολύ ικανοποιητική πρόοδο στη σύνταξη του ημερολογίου από ομάδα μελών και φίλων του ΛτΑ.Αναλάβαμε να πάρουμε προσφορές από τυπογραφεία που μπορούν να μας κάνουν ειδική τιμή για να κρατήσουμε την τιμή πώλησης όσο γίνεται χαμηλότερα.Αν μπορείτε να βοηθήστε τηλεφωνήστε στην Ελένη Σταματάκη.

4.Το Λιμάνι της Αγωνίας στο πλευρό των κατοίκων που αντιστέκονται στην καταπάτηση των ελεύθερων χώρων σε Βοτσαλάκια,Φρεαττύδα και Τερψιθέα με τις ευλογίες του Δημάρχου.
Στα Βοτσαλάκια οργιάζει ο επιχειρηματίας του μπαρ SCUBA που για χρόνια το λειτουργεί παράνομα με άδεια τροχήλατης καντίνας που κι αυτή έχει λήξει.Με βάση τον φωτογραφικό πλειοδοτικό διαγωνισμό με τον οποίο ο Δήμος δημοπράτησε το ...οίκημα του εν λειτουργία μπαρ SCUBA (που δεν είναι καν ιδιοκτησία του Δήμου!)  αυτό παραχωρήθηκε στον ...ιδιοκτήτη του (και καταπατητή του χώρου που καταλαμβάνει στην παραλία), ο οποίος βέβαια "πλειοδότησε" ελλείψει σοβαρού ανταγωνισμού για λόγους προφανείς.
Μετά την χονδροειδή αυτή φάρσα νομιμοποίησης του καταπατητή που ενορχήστρωσε ο Δήμαρχος, ο κ.SCUBA, έκοψε δένδρα και άρχισε εργασίες επέκτασης του μαγαζιού του με σιδηροκατασκευή-πέργκολα μέσα στον αιγιαλό,παρά το ότι στο χώρο αυτό δεν επιτρέπεται καμία κατασκευή .Σημειωτέο ότι  η Περιφέρεια ακύρωσε όλες τις σχετικές με τη δημοπρασία αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου μετά από προσφυγή των Δημοτικών μας Συμβούλων.Τελικά με παρέμβασή των κατοίκων σταμάτησαν οι εργασίες και οι υπεύθυνοι παραπέμφθηκαν στο αυτόφωρο.Οι κάτοικοι επιτηρούν διαρκώς το χώρο για να αποτρέψουν συνέχιση των εργασιών.
Αποφασίσαμε να συνεχίσουμε τη στήριξή μας στον αγώνα των κατοίκων και να προχωρήσουμε στη λήψη των απαιτούμενων νομικών και άλλων  μέτρων για να αναχαιτίσουμε τη θρασύτατη επίθεση του Δημάρχου και του επιχειρηματία κατά των παραλιών και άλλων ελεύθερων χώρων του Πειραιά. 
Επίσης εκφράσαμε τη στήριξή μας στον αγώνα των κατοίκων της Τερψιθέας για να μην μετατρέψει ο Δήμαρχος τον εγκαταλειμμένο από τον Δήμο κάτω Κήπο της Τερψιθέας σε "τσιμέντου τόπου" με την κατασκευή εκεί  πίστας αγώνων ποδηλάτου και σκέιτμπορντ και τη συμπαράστασή μας  στις προσπάθειές τους να  κάνουν πάλι τον Κήπο τους τόπο συνάντησης,χαλάρωσης και πολιτιστικών δράσεων..

5.Δράσεις Αλληλεγγύης:Εθελοντική  Ενισχυτική Διδασκαλία & Τράπεζα Χρόνου.
Έγινε ενημέρωση για την πρόοδο στην οργάνωση των παραπάνω δράσεων αλληλεγγύης στις οποίες σας καλούμε να συμμετάσχετε.Παρακαλούμε επικοινωνήστε με τη Μαρία Σταθάκη στα τηλ. 2104138445 &  6972700643

6.Ενημέρωση για το  Δημοτικό Συμβούλιο της 17/9/12.
Οι λεπτομέρειες αναφέρονται στο σχετικό Δελτίο Τύπου.

ΤΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΛΙΜΑΝΙΟΥ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΑΣ

Υ.Γ  Η επόμενη συνεδρίαση του Συντονιστικού θα γίνει την Δευτέρα  24/9//2012 στις 9.30 μ.μ.
Η συνεδρίαση , όπως όλες οι συνεδριάσεις μας,  είναι ανοιχτή στα μέλη και τους φίλους/ες του Λιμανιού

Δεν υπάρχουν σχόλια: