Δημοτική Κίνηση «Το Λιμάνι της Αγωνίας»---«Πειραιάς για Όλους» : Για την ενημέρωσή σας, το πρόγραμμα των επόμενων ημερών του Νίκου Μπελαβίλα ****Τετάρτη 22 Μαΐου ► Debate στον Real fm (97,8) και στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου│10:00 ► Επισκέψεις σε Υπηρεσίες του Δήμου│12:30 ► Περπατάμε στην Καλλίπολη│Συζητάμε στο Καφενείο Αγγ. Κουκάρα│ 18:30 - 20:30 ****Πέμπτη 23 Μαΐου ► Συνέντευξη στον News 24/7 (86,6 στα FM) και στην εκπομπή "Παιχνίδια Εξουσίας" με τον Βασίλη Σκουρή│11:30-12:00 ► Συνάντηση με τον πρόεδρο του ΣΑΤΑ και βόλτα σε Πιάτσες Taxi│ 13:30 - 15:00 ► Ομιλία Νίκου Μπελαβίλα στα Καμίνια│Πλατεία Λεγάκη (Αγ. Ελευθερίου & Δωδεκανήσου)│19:00 - 21:00 ****Παρασκευή 24 Μαΐου ► Συνέντευξη στην ΕΡΤ1 και στην εκπομπή "Πρωινή Βάρδια" με τους Μάνο Νιφλή και Κώστα Αλατζά│08:15 ► Επίσκεψη στη Λαϊκή στα Καμίνια│10:00 - 11:00 ► Στην Κεντρική Εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στην Αθήνα│19:00 - 21:00 ****Σάββατο 25 Μαΐου ► Συνάντηση – Ενημέρωση υποψηφίων και εκλογικών αντιπροσώπων στο Εκλογικό Κέντρο #pireas4all│11:00 - 13:00.****

Τρίτη 15 Μαΐου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ΘΕΜΑ: «ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ»



Μετά από  μακρόχρονη απουσία από τη θεατρική σκηνή του τόπου, ξανανοίγει τις πύλες του, ανακαινισμένο και λαμπερό, το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά - το μεγαλύτερο και σημαντικότερο θεατρικό αρχιτεκτόνημα της νεότερης Ελλάδας, στολίδι και σύμβολο της πόλης μας.

Χτυπημένο από τους μεγάλους σεισμούς του 1981 και 1999, αλλά και από την ανεπάρκεια των κατά καιρούς δημοτικών διαχειριστών του, το Δημοτικό Θέατρο μπήκε στο περιθώριο της καλλιτεχνικής  ζωής για ολόκληρες δεκαετίες. Μετά τη διετία 1957-59, που στέγασετο Πειραϊκό Δημοτικό Θέατρο του Ροντήρη, δεν ευτύχησε να έχει κάποια αξιόλογη καλλιτεχνική δραστηριότητα – με εξαίρεση τη   Δημοτική Συμφωνική Ορχήστρα υπό τον Μίκη Θεοδωράκη που φιλοξένησε το 1966.

Το Δημοτικό Πειραϊκό Δίκτυο  Το Λιμάνι της Αγωνίας –  αυτοδιοικητική κίνηση και δημοτική παράταξη με συνεχή πολιτιστική, κοινωνική και περιβαλλοντική δράση στον Πειραιά από το 1998 – εκφράζοντας την αγωνία των Πειραιωτών για την τύχη του Δημοτικού Θεάτρου στη νέα εποχή, διοργανώνει το Σάββατο 26 Μαΐου 2012 (10:00-15:00) ημερίδα με θέμα «Το Μέλλον του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά»  και στόχο τη  διερεύνηση των δυνατοτήτων για την καλύτερη αξιοποίησή του, προς όφελος του Πειραιά, αλλά και του ευρύτερου μητροπολιτικού συμπλέγματος της πρωτεύουσας. Η ημερίδα θα φιλοξενηθεί στο  Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη, Ακτή Μουτσοπούλου και 2ας Μεραρχίας, (πρώην Γαλλικό Ινστιτούτο), στο Πασαλιμάνι.

Καταξιωμένες προσωπικότητες κυρίως του θεατρικού χώρου - με εμπειρία και  στα διοικητικά και οικονομικά θέματα - θα καταθέσουν ιδέες και  προτάσεις για την αναγέννηση του Θεάτρου και την ένταξή του στο πολιτιστικό στερέωμα του τόπου. Οι ιδέες αυτές θα συμπεριληφθούν σε ειδική έκδοση προσιτή σε όλους και θα αποτελέσουν τη βάση για να διαμορφωθούν από την πειραϊκη κοινωνία εφαρμόσιμες προτάσεις για τη βιώσιμη λειτουργία του Δημοτικού Θεάτρου, προς το Δήμο Πειραιά και το Υπουργείο Πολιτισμού & Τουρισμού.

Έτσι θα συμβάλλουμε στην κοινή προσπάθεια για ένα  σύγχρονο, εξωστρεφές  Δημοτικό Θέατρο που θα αξιοποιήσει τα πολλά συγκριτικά του πλεονεκτήματα. Το μεγαλύτερο και λαμπρότερο θέατρο της Ελλάδας, χτισμένο στο πρώτο λιμάνι της χώρας απ’ όπου διακινείται όλος ο νησιωτικός πληθυσμός αλλά και πλήθος τουριστών, μπορεί να καλύψει τις ανάγκες του λεκανοπεδίου και των νησιών και να αποκτήσει πανελλαδική εμβέλεια. Μπορεί ακόμα να διασυνδεθεί με τα αντίστοιχα ιστορικά θέατρα των Βαλκανίων, των άλλων λιμανιών της Μεσογείου και της Ευρώπης και να καταστεί ένας καλλιτεχνικός φάρος με διεθνή ακτινοβολία.

Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά μπορεί και πρέπει να γίνει ζωντανό κύτταρο δημιουργίας, αισιόδοξο εφαλτήριο καλλιτεχνικής, πολιτισμικής και κοινωνικής ανάτασης και πόλος για την οικονομική ανάπτυξη του Πειραιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: