Δημοτική Κίνηση «Το Λιμάνι της Αγωνίας - Πειραιάς, η πόλη μας»

Τρίτη, 20 Μαρτίου 2012

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΚΑΙ ΣΥΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ "ΚΙΝΗΜΑ ΤΗΣ ΠΑΤΑΤΑΣ"


Την Παρασκευή 16/3 οργανώθηκε στο Στέκι συγκέντρωση με όσους/ες συμμετέχουν στα εξώδικα προς τη ΔΕΗ και δεν πληρώνουν το χαράτσι.
Εγινε ενημέρωση για το θέμα αυτό και ακολούθησε μια πολύ καλή και ενδιαφέρουσα συζήτηση.
Στη συνέχεια συζητήσαμε αν θέλουμε και μπορούμε να συμμετέχουμε στο "κίνημα της πατάτας", κάτι που όλοι/ες δέχτηκαν με ενθουσιασμό και αμέσως συγκροτήθηκε μια τετραμελής επιτροπή, η οποία θα το διαχειριστεί.
Σκεφτόμαστε οι παραγγελίες να κλείσουν εως 27/3,ημέρα Τρίτη,έτσι ώστε να τις παραλάβουμε έως το Πάσχα. Παράλληλα θα αναζητήσουμε και άλλα προϊόντα.
Η κίνησή μας αυτή είναι ξεκάθαρο οτι δεν στρέφεται εναντίον των μικρομάγαζων της γειτονιάς, τα οποία επίσης μπορούν να προμηθευτούν με τον ίδιο τρόπο φτηνά προϊόντα. Στρέφεται κατά των μεσαζόντων σε μια προσπάθεια να σταματήσει η κερδοσκοπία κατά των καταναλωτών, ενώ παράλληλα ευελπιστούμε οτι μπορεί να δημιουργηθεί ένα δυναμικό και ουσιαστικό κίνημα καταναλωτών.
Η συνάντηση με πολίτες που είναι αγανακτισμένοι και αναζητούν διεξόδους και που δεν είναι κουρασμένοι απο ανούσιες διαδικασίες έχει ζωντάνια και πραγματικό ενδιαφέρον, επιπλέον βοηθάει και εμάς.
Οσον αφορά τις παραγγελίες:
Οι παραγγελίες είναι σε σακιά των 20 και 30 κιλών. Τα 20 κιλά κοστίζουν 6,5 εύρώ. Τα 30 κιλά κοστίζουν 9 ευρώ. Η διαφορά στην τιμή εξηγείται γιατί στην περίπτωση των 20κιλων η συσκευασία γίνεται με το χέρι στα 30κιλα είναι από μηχάνημα και κοστίζει λιγότερο".


Πως στήνεται η παραγγελία: δύο τρόποι,


(α) ηλεκτρονικά στο mail του λιμανιού της αγωνίας, δίνετε όνομα,τηλέφωνο και αριθμό κιλών
(β) Την Τρίτη 20/3 και Πέμπτη 22/3 στο γραφείο της Μαρίας Σταθάκη,Κολοκοτρώνη 70 4ος όροφος, απο ώρα 7.30-8.30 μπορείτε να πηγαίνετε τις παραγγελίες σας.Οπωσδήποτε τις θέλουμε εγγράφως για να μην υπάρχουν αμφιβολίες.
Την ημέρα που τελικά θα γίνει η παραλαβή θα ειδοποιηθείτε με sms, με e-mail και από το site του Λ.Α,όπως και για το πού αυτή θα γίνει.Τα χρήματα τα πληρώνετε στους παραγωγούς.απευθείας.
Την ημέρα της παραλαβής, θα  είναι άνθρωποι με λίστες όπου θα υπάρχουν οι παραγγελίες για να τις ελέγχουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: