Δημοτική Κίνηση «Το Λιμάνι της Αγωνίας - Πειραιάς, η πόλη μας»

Τετάρτη, 14 Μαρτίου 2012

Λιμάνι της Αγωνίας: Κυριακή 18 Μαρτίου στις 9:30 στο Θέατρο «Κάτω από τη Γέφυρα» Ντάριο Φο, «Ανοιχτό ζευγάρι... εντελώς ορθάνοιχτο»


-
Inline image 1

Πειραϊκό Δημοτικό Δίκτυο
ΣΤΕΚΙ :Πραξιτέλους78 & Βενιζέλου
Τηλ. Γραφείου (Δημαρχείο):2104194252
 

Αγαπητοί φίλοι-ες
 
Την ερχόμενη Κυριακή 18 Μαρτίου στις 9:30, το Λιμάνι της Αγωνίας οργανώνει μια ειδική παράσταση για τα μέλη και τους φίλους του, στο Θέατρο «Κάτω από τη Γέφυρα», στο Σταθμό ΗΣΑΠ του Νέου Φαλήρου.
 
Θα παρακολουθήσουμε (με μειωμένο εισιτήριο 12 ευρώ) τη σάτιρα του
Ντάριο Φο, «Ανοιχτό ζευγάρι... εντελώς ορθάνοιχτο»
 
Ο μεγάλος νομπελίστας συγγραφέας, στο «Ανοιχτό ζευγάρι ….», βάζει στο στόχαστρό του το «κίνημα των ανοιχτών σχέσεων», που στη δεκαετία του ’70 απασχόλησε πολύ την αριστερή «διανόηση» στην Ιταλία και όχι μόνο.
Κάποιος Βιτόριο «άτακτος» (όπως πολλοί «Βιτόριο») είναι παντρεμένος με κάποια  Αντωνία που (όπως κάθε «Αντωνία») θέλει τον άντρα καλό σύζυγο, καλό πατέρα και κυρίως … μόνο γι’ αυτήν. 
Ο Βιτόριο όμως, είναι πολιτικοποιημένος άνθρωπος. Και … αριστερός.
Και σαν αριστερός  οφείλει να  θέσει σε … ιδεολογικοπολιτικό υπόβαθρο τις «αταξίες» του, αλλά και να «δώσει γραμμή»  στην  Αντωνία να κάνει το ίδιο, αφού μόνο έτσι θα μπορούσαν να σώσουν το γάμο τους.
Οι προσπάθειες πετυχαίνουν. Μόνο που η Αντωνία (όπως κάθε «Αντωνία»)… ερωτεύεται. Κι εκεί, αρχίζει το πρόβλημα.
 
Η επιτυχημένη αυτή παράσταση του θεάτρου «Κάτω απ’ τη γέφυρα»  παρουσιάζεται εκεί για τρίτη συνεχόμενη χρονιά σε διασκευή και σκηνοθεσία του Νίκου Δαφνή.Για ενημέρωσή σας, μπορείτε να διαβάσετε κριτικές θεατών της παράστασης
 
Παρακαλούμε να δηλώσετε συμμετοχή μέχρι την Παρασκευή 16/3 στα τηλέφωνα 2104206900 & 6977127004 Εύη Χρονά (evihrona@gmail.com) και 6944354906 Σωτήρης Αλεξόπουλος (sotiris.alexopoulos@gmail.com).

Δεν υπάρχουν σχόλια: