Δημοτική Κίνηση «Το Λιμάνι της Αγωνίας»---«Πειραιάς για Όλους» : Για την ενημέρωσή σας, το πρόγραμμα των επόμενων ημερών του Νίκου Μπελαβίλα ****Τετάρτη 22 Μαΐου ► Debate στον Real fm (97,8) και στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου│10:00 ► Επισκέψεις σε Υπηρεσίες του Δήμου│12:30 ► Περπατάμε στην Καλλίπολη│Συζητάμε στο Καφενείο Αγγ. Κουκάρα│ 18:30 - 20:30 ****Πέμπτη 23 Μαΐου ► Συνέντευξη στον News 24/7 (86,6 στα FM) και στην εκπομπή "Παιχνίδια Εξουσίας" με τον Βασίλη Σκουρή│11:30-12:00 ► Συνάντηση με τον πρόεδρο του ΣΑΤΑ και βόλτα σε Πιάτσες Taxi│ 13:30 - 15:00 ► Ομιλία Νίκου Μπελαβίλα στα Καμίνια│Πλατεία Λεγάκη (Αγ. Ελευθερίου & Δωδεκανήσου)│19:00 - 21:00 ****Παρασκευή 24 Μαΐου ► Συνέντευξη στην ΕΡΤ1 και στην εκπομπή "Πρωινή Βάρδια" με τους Μάνο Νιφλή και Κώστα Αλατζά│08:15 ► Επίσκεψη στη Λαϊκή στα Καμίνια│10:00 - 11:00 ► Στην Κεντρική Εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στην Αθήνα│19:00 - 21:00 ****Σάββατο 25 Μαΐου ► Συνάντηση – Ενημέρωση υποψηφίων και εκλογικών αντιπροσώπων στο Εκλογικό Κέντρο #pireas4all│11:00 - 13:00.****

Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ :ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ για την παραχώρηση των πλάζ στα Βοτσαλάκια και στη Φρεαττύδα σε ιδιώτες.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο η πλειοψηφία εισηγήθηκε την παραχώρηση των πλαζ στα Βοτσαλάκια και στη Φρεαττύδα σε ιδιώτες.
Για τα Βοτσαλάκια στο φάκελο υπήρχε η πρόταση της δημοτικής αρχής και το συμφωνητικό της παραχώρησης, ενώ για τη Φρεαττύδα ο φάκελος δεν περιείχε κανένα στοιχείο.
Η υποβληθείσα για τα Βοτσαλάκια πρόταση περιλαμβάνει τη δημιουργία θερινού κινηματογράφου, κατάληψη χώρου 500 μέτρων με ομπρέλες και ξαπλώστρες, αναψυκτήριο, παραχώρηση του α΄ορόφου του κολυμβητηρίου για χρήση εστιατορίου και δέσμευση 600 τ.μ. για ενοικιαζόμενο πάρκινγκ.
Θυμίζουμε ότι επί δημαρχίας Χρ. Αγραπίδη είχε δρομολογηθεί η κατασκευή θερινού κινηματογράφου, ιδέα που τελικά εγκαταλείφθηκε μετά από τις έντονες διαμαρτυρίες των κατοίκων.
Επισημαίνουμε ότι, για να λειτουργήσουν νόμιμα το πάρκινγκ και ο θερινός κινηματογράφος είναι υποχρεωτική η περίφραξή τους, κάτι όμως που εξ αιτίας του γεγονότος ότι θα βρίσκονται εντός της ζώνης του αιγιαλού απαγορεύεται εκ του νόμου.
Επιπλέον, η σύμβαση παραχώρησης είναι άνιση, επιμελώς αόριστη και διάτρητη χωρίς καν να έχει συμφωνηθεί το μίσθωμα που θα καταβάλλεται , ενώ (μεταξύ άλλων) δίνει το δικαίωμα στον ιδιώτη να προβαίνει σε ουσιώδεις αλλαγές ή μεταρρυθμίσεις τέτοιες που ν’αλλάζουν την αρχική σύσταση του χώρου μετά από απλή γραπτή άδεια του Δημάρχου ή απόφαση του δημοτικού συμβουλίου.
Όσον αφορά την πλαζ της Φρεαττύδας απ’το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο είναι χαρακτηρισμένη ως χώρος πρασίνου και μόνο, απαγορευμένης της χρήσης αναψυχής και τουρισμού και συνεπώς οποιαδήποτε τέτοια απόφαση είναι παράνομη.
Πέραν όμως των νομικών και πολεοδομικών απαγορευτικών διατάξεων υπάρχει και το κοινό αίσθημα όλων των Πειραιωτών και των Πειραιωτισσών να διαφυλάξουν δύο από τους ελάχιστους ελεύθερους χώρους της πόλης μας, που παραμένουν ως τέτοιοι παρά το γεγονός της ύπαρξης σε αυτούς διαφόρων αυθαίρετων κατασκευών και επεκτάσεων.
Στην τοποθέτησή μας στο δημοτικό συμβούλιο αναφερθήκαμε σε όλα αυτά και ζητήσαμε από το Δήμαρχο και τους συμβούλους της πλειοψηφίας να μην προχωρήσουν σε μια απόφαση αντίθετη προς το κοινό αίσθημα και τις ανάγκες των κατοίκων της πόλης μας.


Το ίδιο ζήτησαν και οι κάτοικοι που παρακολουθούσαν το δημοτικό συμβούλιο,οι οποίοι δέχτηκαν καταιγισμό ύβρεων επιπέδου χαμαιτυπείου σε μια επίδειξη υψηλού τσαμπουκά από κάποιους συμβούλους της πλειοψηφίας-δεν είναι η πρώτη φορά που οι ίδιοι σύμβουλοι (από το νεώτερο μέχρι τον αρχαιότερο) αντιδρούν με αυτό τον τρόπο-χωρίς να τους ανακαλέσει στην τάξη ο κατά τα λοιπά αυστηρός Δήμαρχος και ο Πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου. Αλλά και οι δημοτικοί μας σύμβουλοι δέχτηκαν προσβλητικές προκλήσεις από δημοτικό σύμβουλο της πλειοψηφίας.
Δυστυχώς, η δημοτική αρχή δεν αντέχει ούτε τη δημοσιότητα των συνεδριάσεων, ούτε την αντίθετη γνώμη και δυστυχώς ούτε την επιτροπή διαβουλεύσης -που είναι ένα θεσμικό όργανο- συγκάλεσε για να έχει την γνώμη της. 
 Επιδεικνύει δε σε κάθε ευκαιρία απαξιωτική συμπεριφορά προς τους πολίτες και εντός και εκτός της αίθουσας του δημοτικού συμβουλίου.
Είναι αναμφισβήτητο ότι η δημοτική αρχή έχει αποφασίσει με γοργό βηματισμό να τελειώνει με τις «εκκρεμότητες».
Παρέδωσε πριν δύο εβδομάδες τη ΧΡΩΠΕΙ στον Χαραγκιώνη,αρνούμενη να αποφασίσει την παράταση της αναστολής των οικοδομικών εργασιών, όπως από την εποχή του Λογοθέτη εφαρμόζεται, με το φαιδρό επιχείρημα ότι αντ’αυτής θα κάνει χώρο πρασίνου ένα οικόπεδο ιδιοκτησίας του ΙΚΑ ,του οποίου η έκτασή του δεν υπερβαίνει τα 300 μέτρα.


Τώρα  παραδίδει τις δύο πλαζ στους ιδιώτες, των οποίων τα ονόματα ήδη έχουν πέσει στο τραπέζι.
Είμαστε σίγουροι ότι θα συνεχίσει την αντιδημοκρατική πορεία της , επιβεβαιώνοντας ότι έχει παραπλανήσει τους 26.740 ψηφοφόρους της ,παρουσιάζοντας προεκλογικά άλλο πρόγραμμα από αυτό που τώρα εφαρμόζει(για την ΧΡΩΠΕΙ υποσχόταν τη δημιουργία μητροπολιτικού πάρκου και δεσμευόταν για την προστασία των ελεύθερων χώρων).
Παραπλάνησε ακόμη και το δημοτικό συμβούλιο, όταν σε προηγούμενη συνεδρίαση πρότεινε και έγινε αποδεκτό να μην παραχωρηθεί η πλαζ της Φρεαττύδας στην Περιφέρεια Αττικής, όχι όμως όπως αποδείχτηκε για να τη χρησιμοποιούν οι κάτοικοι της πόλης μας, αλλά για να είναι ελεύθερη να την διαπραγματευτεί με τους ιδιώτες.
Η ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ μαζί με την πλειοψηφία της ελάσσονος αντιπολίτευσης αποχώρησε απ΄τη συνεδρίαση σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον μη ορθό τρόπο διεξαγωγής της ψηφοφορίας επί του επίμαχου θέματος, για τη συμπεριφορά της δημοτικής αρχής προς τους πολίτες αλλά και για την παραχώρηση των ελεύθερων χώρων της πόλης μας στους ιδιώτες
Η ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ θα είναι μαζί με τους κατοίκους αυτής της πόλης για την ακύρωση της απόφασης του δημοτικού συμβουλίου , του σχεδιασμού της πόλης ερήμην μας με γνώμονα το κέρδος και της μετατροπής των ελεύθερων χώρων σε ιδιωτικές επιχειρήσεις.

ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: