Δημοτική Κίνηση «Το Λιμάνι της Αγωνίας - Πειραιάς, η πόλη μας»

Σάββατο, 28 Ιανουαρίου 2012

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ "ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ" - ΔΙΑΠΑΡΑΤΑΞΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΝΑΛΙ 1

* Στην  συνεδρίαση την ΣΥΜΜΑΧΙΑ στον Πειραιά , εκπροσώπησε 
ο Δημοτικός μας σύμβουλος Γ. Καρδαράς .
ΔΙΑΠΑΡΑΤΑΞΙΑΚΗ  ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΝΑΛΙ 1
Στις 19/1/2012 συγκλήθηκε με πρωτοβουλία του Δημάρχου Διαπαραταξιακά Επιτροπή για το ΚΑΝΑΛΙ 1.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Απ’  αρχής καταθέσαμε τις έγγραφες προτάσεις  του ΛΙΜΑΝΙΟΥ για τον τρόπο  λειτουργίας του. Επιφυλαχθήκαμε για  όλες τις άλλες απόψεις που κατατέθησαν. Ο Δήμαρχος έκανε τις παρακάτω επισημάνσεις και εισηγήθηκε τα εξής:
1.ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2.400.000 ευρω-1.800.000 για το 2012.
Ο Δήμαρχος είπε ότι ο προϋπολογισμός είναι  δυσβάστακτος για το ΔΗΜΟ.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όλοι οι εκπρόσωποι συμφώνησαν για τη μείωση του προϋπολογισμού και εμείς δικαιολογήσαμε την άρνησή μας να ψηφίσουμε τον προϋπολογισμό, όταν είχε έλθει ως θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Ο Προϋπολογισμός του ΚΑΝΑΛΙΟΥ είναι 2.400.000 ευρώ και  μειώθηκε για το 2012 στο 1.800.000 και ότι αυτό είναι δυσβάστακτο για τα οικονομικά του Δ.Π.
2.ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ
Στο ΚΑΝΑΛΙ εργάζονταν 69 και έφυγαν στις 31/12/2011 11 λόγω συνταξιοδότησης ή λύσης των συμβάσεων τους και απέμειναν 58. Μέσα στους 58 περιλαμβάνονται και οι «19» που παρανόμως είχαν μεταταγεί επί ΦΑΣΟΥΛΑ από το ΚΑΝΑΛΙ 1 στο ΔΗΜΟ. Η παρανομία αποκαλύφθηκε μετά από αιτήσεις στους Επιθεωρητές Δημόσιας Διοίκησης από τους Δημοτικούς Συμβούλους α) Καλογερόγιαννη και β) Μ. Σταθάκη και Γ. Καρδαρά.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Οι 19 επέστρεψαν στο ΚΑΝΑΛΙ και εργάζονται εκεί αλλά κατά βάσιμες και διασταυρωμένες πληροφορίες μας ορισμένοι εργάζονται στο Δήμο Πειραιά και δη στον Α. ΚΑΡΛΕ. Ο Δήμαρχος αυτοδιαψεύσθηκε και μετά ζήτησε συγγνώμη.
3.ΜΕΙΩΣΗ ΜΙΣΘΩΝ
Ο Δήμαρχος πρότεινε μείωση μισθών με διαβάθμιση δηλαδή άνω 1.000 ευρώ μείωση 20% και άνω των 2.000 ευρώ μείωση 40%.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Τόσο εμείς όσο και οι λοιποί εκπρόσωποι απορρίψαμε την πρόταση αυτή του  Δήμαρχου ως «μόδα μειώσεων» των  αποδοχών.
4.ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΕΤΑΤΑΞΗΣ ΣΤΟ Δ. ΠΕΙΡΑΙΑ 34 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ
Ο Δήμαρχος επέμεινε στη μετάταξη 34 (περιλαμβανομένων των 19) στο ΔΗΜΟ και στον ΟΠΑΝ-ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ-ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ και όπου υπάρχουν κενά.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όλοι οι εκπρόσωποι συμφώνησαν εκτός από  εμάς και τον Καλογερόγιαννη που  επιφυλαχθήκαμε και επιμείναμε στη νομιμότητα των μετατάξεων. Δεν είπαμε εκ προοιμίου όχι αλλά επιμονή στην νομιμότητα.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ 2: Στην ουσία ο Δήμαρχος θέλει να περάσει στο ΔΗΜΟ ορισμένους από  τους 19 που είναι ρουσφέτια της  Δημαρχίας (ΦΑΣΟΥΛΑ-ΚΑΡΥΔΗ-ΚΑΡΛΕ στο  Δ.Σ. – ΔΗΡΑΠ) αλλά και της σημερινής Αρχής Μιχαλολιάκου.
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: τα ρουσφέτια συνεχίζονται!!!
5. ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΠΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΓΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗ 6-7 ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΓΙΑ ΕΜΠΛΟΥΤΙΣΜΟ ΤΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Με εξαίρεση το Μίχα και τους εκπροσώπους  του Μαντούβαλου, εμείς και ο  Καλογερόγιαννης είμασταν α) επιφυλακτικοί με νέες προσλήψεις που στην ουσία θα εισάγουν πάλι κάποιους από τους 11 που έληξε η σύμβασή τους όπως π.χ. ο γνωστός Λαζαρίδης, β) εμείς επιφυλαχθήκαμε για την έκφραση της ΘΥΡΑΣ 7 στο ΚΑΝΑΛΙ (Τ. ΤΣΟΥΚΑΛΑΣ κλπ). Στο επιχείρημα ότι κερδίζει ακροαματικότητα το ΚΑΝΑΛΙ 1, τότε να έλθει και η Τζούλια Αλεξανδράτου, γ) επιμείναμε το ΚΑΝΑΛΙ να έχει προσωπικό έως 27 εργαζομένους, δ) καταθέσαμε τις παλαιές προτάσεις του ΛΙΜΑΝΙΟΥ για Ραδιοφωνία πειραιοκεντρικού χαρακτήρα, ε) προτάσεις για πολυφωνικό ΚΑΝΑΛΙ 1 με άνοιγμα στους νέους, στ) κανάλι με διαφάνεια, έλεγχο, δημοκρατική λειτουργία που να απευθύνεται στο μείζονα Πειραιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: