Δημοτική Κίνηση «Το Λιμάνι της Αγωνίας»---«Πειραιάς για Όλους» : Για την ενημέρωσή σας, το πρόγραμμα των επόμενων ημερών του Νίκου Μπελαβίλα ****Τετάρτη 22 Μαΐου ► Debate στον Real fm (97,8) και στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου│10:00 ► Επισκέψεις σε Υπηρεσίες του Δήμου│12:30 ► Περπατάμε στην Καλλίπολη│Συζητάμε στο Καφενείο Αγγ. Κουκάρα│ 18:30 - 20:30 ****Πέμπτη 23 Μαΐου ► Συνέντευξη στον News 24/7 (86,6 στα FM) και στην εκπομπή "Παιχνίδια Εξουσίας" με τον Βασίλη Σκουρή│11:30-12:00 ► Συνάντηση με τον πρόεδρο του ΣΑΤΑ και βόλτα σε Πιάτσες Taxi│ 13:30 - 15:00 ► Ομιλία Νίκου Μπελαβίλα στα Καμίνια│Πλατεία Λεγάκη (Αγ. Ελευθερίου & Δωδεκανήσου)│19:00 - 21:00 ****Παρασκευή 24 Μαΐου ► Συνέντευξη στην ΕΡΤ1 και στην εκπομπή "Πρωινή Βάρδια" με τους Μάνο Νιφλή και Κώστα Αλατζά│08:15 ► Επίσκεψη στη Λαϊκή στα Καμίνια│10:00 - 11:00 ► Στην Κεντρική Εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στην Αθήνα│19:00 - 21:00 ****Σάββατο 25 Μαΐου ► Συνάντηση – Ενημέρωση υποψηφίων και εκλογικών αντιπροσώπων στο Εκλογικό Κέντρο #pireas4all│11:00 - 13:00.****

Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΤΗΣ "ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ" ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ

ΘΕΜΑΤΑ:


1. ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΑΔΕΙΑΣ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΣΤΟ Α’ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ (οδός Παπατέστα & Προποντίδος) ΓΙΑ ΤΡΑΠΕΖΟΚΑΘΙΣΜΑΤΑ
2. ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΑΔΕΙΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΑΚΤΗΣ ΔΗΛΑΒΕΡΗ ΛΟΓΩ ΑΥΘΑΙΡΕΤΩΝ «ΠΕΡΓΚΟΛΩΝ»-ΟΙ «ΠΕΡΓΚΟΛΕΣ» ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ 2012 
ΘΕΜΑ 1: ΑΔΕΙΑ ΤΡΑΠΕΖΟΚΑΘΙΣΜΑΤΩΝ ΣΕ ΧΩΡΟ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΣΤΟ Α’ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ-ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ
Στη συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής των αρχών Δεκεμβρίου 2011 είχε επανεισαχθεί το θέμα της χορήγησης άδειας κατάληψης  ενός κοινόχρηστου χώρου (πλατεία) επιφανείας περίπου 300 τ.μ. στις οδούς Παπατέστα 1 και Προποντίδος 53. Μετά από συναντήσεις με κατοίκους διαπιστώθηκε ότι αντιδρούν να μεταλλαχθεί ο ήσυχος χώρος κατοικιών στις άνω οδούς όπου υπάρχει ένας ελεύθερος χώρος πρασίνου στην Α’ Κοινότητα με θέα την είσοδο του λιμανιού του Πειραιά προκειμένου να δημιουργηθεί καφετέρια-εστιατόριο με αλλαγή χρήσης ενός κλειστού parking της πυλωτής (που δυστυχώς εγκρίθηκε από την Πολεοδομία). Υπήρξε γραπτή αρνητική εισήγηση της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ όπου επισυνάφθηκε και ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ κατοίκων με 40 υπογραφές που παρέστησαν κατά τη συζήτηση και με δικηγόρους. Ευτυχώς η μετατροπή ενός ελεύθερου χώρου την τελευταία στιγμή αποφεύχθηκε αφού η Επιτροπή ψήφισε αρνητικά.
ΘΕΜΑ 2: ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΑΔΕΙΩΝ 10 ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΑΚΤΗ ΔΗΛΑΒΕΡΗ ΛΟΓΩ ΑΥΘΑΙΡΕΤΗΣ «ΠΕΡΓΚΟΛΑΣ» ΤΟΥΡΚΟΛΙΜΑΝΟ-ΜΥΡΤΙΔΙΩΤΙΣΣΑ (DESTINY-WILD THING-FLOCAFE-ΜΙΚΡΟΛΙΜΑΝΟ ΑΕ κλπ)
Το θέμα είναι παλιό.
Α) Οι καταστηματάρχες έχουν κατασκευάσει αυθαίρετες πέργκολες εκτός της ιδιοκτησίας τους και στο κοινόχρηστο πεζοδρόμιο επεκτείνοντας την ιδιοκτησία τους.
Β) Η Πολεοδομία Πειραιά έχει χαρακτηρίσει όλες τις κατασκευές των κατ/των αυθαίρετες και κατεδαφιστέες.
Γ) Λόγω της  πολυνομίας και δεδομένου ότι  οι κατεδαφίσεις αυθαίρετων κατασκευών από 01/01/2011 (ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ αρθ. 280 παρ. 45) έχουν περιέλθει στη δικαιοδοσία της αιρετής Περιφέρειας όλοι κωλυσιεργούν.
Δ) Ευτυχώς  μετά από καταγγελίες πολιτών απασχολήθηκε ο Εισαγγελέας και στην τελευταία συνεδρίαση της 22/12/2011 όλα τα μέλη της Επιτροπής μετά από πρότασή μας (ΣΥΜΜΑΧΙΑ) ψήφισαν 1) την ανάκληση των αδειών ΟΜΩΣ 2) κατά τη Νομική Υπηρεσία του Δήμου Πειραιά λόγω ιδιαίτερης σοβαρότητας του θέματος που αφορά ευρύτερα την πόλη σύμφωνα με το αρθρ. 73 παρ. 4 του Καλλικράτη παραπέμφθηκε το θέμα στο Δ. Συμβούλιο για τελική κρίση.
ΣΧΟΛΙΟ: Έτσι το θέμα της περίφημης «ΠΕΡΓΚΟΛΑΣ» που αφορά τα καταστήματα όλου του Πειραιά, με την ευκαιρία των 10 κατ/των, θα τεθεί επιτέλους επί τάπητος.
Όλοι όσοι στα πρώτα Δημοτικά Συμβούλια  του 2012 ψηφίσουν υπέρ των αυθαίρετων κατασκευών αυτών των 10 καταστημάτων του Τουρκολίμανου μάλλον θα κληθούν από τον Εισαγγελέα για τα περαιτέρω. Εγρήγορση λοιπόν το νέο χρόνο και κατάθεση προτάσεων για τις «ΠΕΡΓΚΟΛΕΣ».

Δεν υπάρχουν σχόλια: