Δημοτική Κίνηση «Το Λιμάνι της Αγωνίας»---«Πειραιάς για Όλους» : Για την ενημέρωσή σας, το πρόγραμμα των επόμενων ημερών του Νίκου Μπελαβίλα ****Τετάρτη 22 Μαΐου ► Debate στον Real fm (97,8) και στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου│10:00 ► Επισκέψεις σε Υπηρεσίες του Δήμου│12:30 ► Περπατάμε στην Καλλίπολη│Συζητάμε στο Καφενείο Αγγ. Κουκάρα│ 18:30 - 20:30 ****Πέμπτη 23 Μαΐου ► Συνέντευξη στον News 24/7 (86,6 στα FM) και στην εκπομπή "Παιχνίδια Εξουσίας" με τον Βασίλη Σκουρή│11:30-12:00 ► Συνάντηση με τον πρόεδρο του ΣΑΤΑ και βόλτα σε Πιάτσες Taxi│ 13:30 - 15:00 ► Ομιλία Νίκου Μπελαβίλα στα Καμίνια│Πλατεία Λεγάκη (Αγ. Ελευθερίου & Δωδεκανήσου)│19:00 - 21:00 ****Παρασκευή 24 Μαΐου ► Συνέντευξη στην ΕΡΤ1 και στην εκπομπή "Πρωινή Βάρδια" με τους Μάνο Νιφλή και Κώστα Αλατζά│08:15 ► Επίσκεψη στη Λαϊκή στα Καμίνια│10:00 - 11:00 ► Στην Κεντρική Εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στην Αθήνα│19:00 - 21:00 ****Σάββατο 25 Μαΐου ► Συνάντηση – Ενημέρωση υποψηφίων και εκλογικών αντιπροσώπων στο Εκλογικό Κέντρο #pireas4all│11:00 - 13:00.****

Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011

Δελτία Τύπου για τα Χαράτσια , το Δημ.Θέατρο και τα ΔημοτικάΤέλη

Πειραιάς  30/11/2011

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 28/11/2011 οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ  ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ, Γιάννης Καρδαράς και Μαρία Σταθάκη, έθεσαν  τα παρακάτω θέματα προ ημερησίας διάταξης . 

ΧΑΡΑΤΣΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ  ΤΗΣ ΔΕΗ
Οι προφορικές δηλώσεις του Δημάρχου κ. Β. Μιχαλολιάκου ότι το χαράτσι είναι ένας «βάρβαρος φοροεισπρακτικός τρόπος φορολόγησης» και ότι «ενδέχεται να κριθεί αντισυνταγματικός ο Νόμος που το επιβάλλει» μετά από προσφυγή στο ΣτΕ του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, δεν καλύπτουν τους πολίτες του Πειραιά.
Προτείναμε  και περιμέναμε συγκεκριμένες ενέργειες, όπως:
1. Ορισμός  γραφείου του Δήμου και των Διαμερισμάτων για ενημέρωση των δημοτών και παραλαβή φωτοτυπιών των λογαριασμών από τα ΑΤΜ της ΔΕΗ, της Αστυνομικής Ταυτότητας και μίας εξουσιοδότησης.
2. Αποστολή  εξωδίκων προς τη ΔΕΗ από  εθελοντική ομάδα Νομικών του  ΔΣΠ που έχουν προσφερθεί να βοηθήσουν αφιλοκερδώς τους δημότες και το Δήμο ότι οι δημότες καταβάλλουν μόνο την κατανάλωση του ρεύματος και τα δημοτικά τέλη.
Παρ’  όλες τις παραπάνω συγκεκριμένες  ενέργειες που γίνονται σε άλλους Δήμους, δυστυχώς ο κ. Δήμαρχος και  η πλειοψηφία παρέμεινε στις φιλολαϊκές κορώνες.
Η ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ δήλωσε ότι θα είναι  δίπλα στους πολίτες και με νομικούς. Ήδη η Κυβέρνηση άρχισε να παίρνει πίσω ένα μέρος του  βάρβαρου ΧΑΡΑΤΣΙΟΥ. Συνεχίζουμε μέχρι  να το πάρει όλο πίσω.

Όλοι  μαζί. Κανείς μόνος του στην κρίση. 
 
ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ

Η ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ επεσήμανε για πολλοστή φορά ότι η παράδοση του Δημοτικού  Θεάτρου στις αρχές του νέου χρόνου 2012 δεν είναι για να κόψει ο  Δήμαρχος την κορδέλα με τις γνωστές  παράτες της Φιλαρμονικής. Η παράδοση του Δημοτικού Θεάτρου πρέπει να βρει έτοιμο το Δήμο Πειραιά για να το παραλάβει. Υπενθυμίζουμε ότι επί ΦΑΣΟΥΛΑ είχε υπάρξει μία Επιτροπή που δεν λειτούργησε και ότι κατά τις συνεδρίασεις του Δημοτικού Συμβουλίου αλλά και στις συνεδριάσεις της Διαπαραταξιακής Επιτροπής για το Δημοτικό Θέατρο έχουμε ως ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ καταθέσει πολλά ονόματα γνωστών πειραιωτών εξειδικευμένων Επιστημόνων και Καλλιτεχνών που θα επιθυμούσαν να καταθέσουν την άποψή τους για τη διαχείρηση του Δημοτικού Θεάτρου. Παρότι υπενθυμίσαμε στον κ. Δήμαρχο ότι ο εκπρόσωπος του ΥΠΠΟ είχε ενημερώσει το Δημοτικό Συμβούλιο ότι έχουμε ήδη καθυστερήσει, δυστυχώς ο κ. Δήμαρχος καθυστερεί ανεπίτρεπτα για λόγους που μόνο εκείνος γνωρίζει.


Για τα θέματα της ημερησίας διάταξης οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ, Μαρία Σταθάκη και Γιάννης Καρδαράς τοποθετήθηκαν και ψήφισαν ως εξής:

ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΑ  ΤΕΛΗ 2012
Η πρόταση  της νέας Δημοτικής Αρχής για  διατήρηση των ανταποδοτικών  τελών του 2012 στο ύψος αυτών του 2011 καταψηφίστηκε από τη ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ, η οποία ζήτησε τη δημιουργία μηχανισμού ανακατανομής των δημοτικών τελών με βάση ένα κοινωνικά δίκαιο σύστημα, με εισοδηματικά κριτήρια για ευπαθείς κοινωνικές ομάδες δημοτών (όπως αποδεδειγμένα άνεργοι, χαμηλοσυνταξιούχοι, μονογονεϊκές οικογένεις κλπ) και αυτό ως ελάχιστη συμβολή του Δήμου στην αντιμετώπιση των συνεπειών της οικονομικής κρίσης που αναμένεται να κορυφωθεί το 2012. Ένας τέτοιος μηχανισμός θα προβλέπει αυξημένα δημοτικά τέλη για τις τράπεζες, τα super market, τις μεγάλες επιχειρήσεις και για οποιαδήποτε δραστηριότητα προκαλεί όχληση στην πόλη. Σήμερα το μέτρο της μείωσης ισχύει μόνο για τους πολύτεκνους. Συγκεκριμένα προτείναμε:
Να καταργηθούν  τα δημοτικά τέλη
1. για  τις πολύτεκνες οικογένειες
2. για  τις τρίτεκνες χωρίς το όριο  του «πλαφόν» εισοδήματος
3. για  τους αποδεδειγμένα άπορους
4. για  τους ανάπηρους με αναπηρία  άνω του 80%
5. για  τις μονογονεϊκές οικογένειες  με μικρότερο των 12.000 ευρώ οικογενειακό  εισόδημα
6. για  τους πολίτες που δηλώνουν εισόδημα κάτω των 12.000 ευρώ
7. να  γίνει μελέτη για τιμές ζώνης  βάσει των οποίων θα υπολογίζονται  τα δημοτικά τέλη ανάλογα με  τη συνοικία και άλλες παραμέτρους  και κριτήρια.
8. να  μην καταβάλλουν δημοτικά τέλη  οι νέες μικρές εμπορικές ή  άλλες  επιχειρήσεις (πάντα με κριτήριο) που θα συζητηθούν για ένα χρόνο από την έναρξη λειτουργίας τους για να βοηθηθούν στο αρχικό στήσιμο.
9. να  καταβάλλουν περιορισμένα τέλη  επιχειρήσεις που θα προσλαμβάνουν  αποδεδειγμένα ανέργους ανάλογα  με τον αριθμό των απασχολούμενων ανέργων καθώς και άλλα κριτήρια.
Ο Δήμαρχος δεσμεύθηκε να συζητηθεί η πρότασή  μας σε εύθετο χρόνο και όχι  σήμερα διότι ο Δήμος Πειραιά  βρίσκεται σε μεγάλη οικονομική δυσπραγία. Φοβούμαστε από την εμπειρία μας  ότι τα ίδια θα πει και του χρόνου.
                                          

ΣΥΜΜΑΧΙΑ στον Πειραιά

Δεν υπάρχουν σχόλια: