Δημοτική Κίνηση «Το Λιμάνι της Αγωνίας»---«Πειραιάς για Όλους» : Για την ενημέρωσή σας, το πρόγραμμα των επόμενων ημερών του Νίκου Μπελαβίλα ****Τετάρτη 22 Μαΐου ► Debate στον Real fm (97,8) και στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου│10:00 ► Επισκέψεις σε Υπηρεσίες του Δήμου│12:30 ► Περπατάμε στην Καλλίπολη│Συζητάμε στο Καφενείο Αγγ. Κουκάρα│ 18:30 - 20:30 ****Πέμπτη 23 Μαΐου ► Συνέντευξη στον News 24/7 (86,6 στα FM) και στην εκπομπή "Παιχνίδια Εξουσίας" με τον Βασίλη Σκουρή│11:30-12:00 ► Συνάντηση με τον πρόεδρο του ΣΑΤΑ και βόλτα σε Πιάτσες Taxi│ 13:30 - 15:00 ► Ομιλία Νίκου Μπελαβίλα στα Καμίνια│Πλατεία Λεγάκη (Αγ. Ελευθερίου & Δωδεκανήσου)│19:00 - 21:00 ****Παρασκευή 24 Μαΐου ► Συνέντευξη στην ΕΡΤ1 και στην εκπομπή "Πρωινή Βάρδια" με τους Μάνο Νιφλή και Κώστα Αλατζά│08:15 ► Επίσκεψη στη Λαϊκή στα Καμίνια│10:00 - 11:00 ► Στην Κεντρική Εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στην Αθήνα│19:00 - 21:00 ****Σάββατο 25 Μαΐου ► Συνάντηση – Ενημέρωση υποψηφίων και εκλογικών αντιπροσώπων στο Εκλογικό Κέντρο #pireas4all│11:00 - 13:00.****

Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011

Η νέα σχολική χρονιά αρχίζει και στον Πειραιά με πολλά προβλήματα

                                                                 ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ
         
Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της  6/9/2011 ετέθησαν από την Συμμαχία στον Πειραιά, εκτός ημερησίας διάταξης  και με αφορμή τη νέα σχολική περίοδο, τα θέματα της εκπαίδευσης και της λειτουργίας των σχολείων.
Από την αρχή  επισημάνθηκε ότι τα εκπαιδευτικά πρέπει να είναι στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος του Δήμου όλο το χρόνο, εντούτοις παραδοσιακά δίνουμε έμφαση λόγω έναρξης της νέας σχολικής περιόδου και  ιδιαίτερα για τη νέα σχολική χρονιά ,που αρχίζει με πολύ δυσοίωνους όρους για όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης .
·        Επιμείναμε στη διαμόρφωση τμημάτων με βάση τους 20 μαθητές κατά την πρόταση της ΕΛΜΕ όπου συγχωνεύονται σχολεία.
·        Ζητήσαμε την κάλυψη των κενών θέσεων  από εκπαιδευτικό προσωπικό.
·        Επισημάναμε ότι η χώρα γυρίζει πίσω λόγω έλλειψης βιβλίων. Οι φωτοτυπίες δεν αποτελούν λύση και δυστυχώς θα κληθούν οι γονείς και οι Σύλλογοι Γονέων να καλύψουν οικονομικά το κόστος.
·        Ρωτήσαμε για την ενδεχόμενη μεταφορά του ιστορικού 38ου Δημοτικού Σχολείου στο χώρο που στεγάζετο το 12ο Λύκειο (Άγαλμα της Μητέρας) που συγχωνεύθηκε με το 9ο Λύκειο. Επιφυλαχθήκαμε για την καταλληλότητα του χώρου. Μας απάντησαν  ότι η μεταφορά θα γίνει μετά την κατάλληλη μετασκευή του χώρου του τέως 12ου Λυκείου. Θα είμαστε σε συνεννόηση με το Σύλλογο Γονέων του 38ου Δημοτικού Σχολείου, το οποίο είναι υπό έξωση από ιδιώτη και έχει υπάρξει προσφυγή του Συλλόγου Γονέων στον Άρειο Πάγο.
·        Τοποθετηθήκαμε για την αναγκαιότητα αποκατάστασης της ΡΑΛΛΕΙΟΥ στο νέο χώρο που προοριζόταν να κτισθεί το βιοκλιματικό σύγχρονο κτίριο με ανάληψη της ευθύνης από το Δήμο Πειραιά και με προσπάθεια ένταξης της χρηματοδότησης από το ΕΣΠΑ. Είναι λυπηρό ότι τον Οκτώβριο του 2011 είχαν προγραμματισθεί τα εγκαίνια. Δυστυχώς ο εργολάβος, αφού έλαβε το 40% της προϋπολογισθείσας δαπάνης, άφησε το οικόπεδο, όπως το παρέλαβε. Σαράντα χρόνια και η ΡΑΛΛΕΙΟΣ εξακολουθεί να βρίσκεται σε μισθωμένα κτίρια αντί υπέρογκων ενοικίων.

ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΙ  ΣΤΑΘΜΟΙ
Το μεγαλύτερο πρόβλημα όπως φαίνεται θα δημιουργηθεί στους βρεφονηπιακούς  και παιδικούς σταθμούς ,  όπου σημαντικό μέρος των  τροφείων και των λειτουργικών  αναγκών τους καλούνται να επωμισθούν οι γονείς των παιδιών.
Μας απάντησαν ότι από τις 1.100 αιτήσεις, έχουν ικανοποιηθεί περίπου οι 900 και απομένουν άλλες 200 αιτήσεις που γίνεται προσπάθεια να ικανοποιηθούν. Εμείς επιμείναμε να ικανοποιηθούν όλες. 

 ΣΥΜΜΑΧΙΑ  στον  Πειραιά


                                  

Δεν υπάρχουν σχόλια: