Πέμπτη, 21 Ιουλίου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΛΙΜΑΝΙΟΥ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΑΘΑΝΑΣΑΚΟΥ

ΜΠΑΡΜΠΑ ΝΙΚΟ ΑΘΑΝΑΣΑΚΟ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΔΙΔΑΞΕΣ.

Πριν λίγες μόνο μέρες, ο μπάρμπα-Νίκος μας ζητούσε συγγνώμη γιατί δεν μπορούσε λόγω της επιβαρυμένης υγείας του να είναι μαζί μας μέσα στα νέφη των τοξικών αερίων, στις δύσκολες ώρες στο Σύνταγμα,  στις πλατείες, στις συνελεύσεις της άμεσης δημοκρατίας και στις οργισμένες διαδηλώσεις. Λυπόταν ο μπάρμπα-Νίκος,  γιατί η ηλικία του τον εμπόδιζε να κάνει ότι έκανε σε όλη του τη ζωή: στα βουνά της  Εθνικής Αντίστασης, στη Μακρόνησο, στις φυλακές του Εμφυλίου, στους δρόμους για το 114 και για «Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία», στις πύλες του ΟΛΠ  τελευταία με τους λιμενεργάτες, απέναντι στα ΜΑΤ για να μην πουληθεί το λιμάνι του Πειραιά.

Ο Νίκος Αθανασάκος δεν είναι πια μαζί μας. Έφυγε από τη ζωή στις 20 Ιουλίου, όρθιος όπως όρθιος στάθηκε μαζί με την ηρωική γενιά του. Αιρετικός και ανυπότακτος, ανιδιοτελής και ανθρώπινος.
Ο σύντροφος μας, ένας από τους πρώτους, τους ιδρυτές που τάραξαν τα νερά της αυτοδιοίκησης στον Πειραιά δημιουργώντας το 1998 το  «Λιμάνι της Αγωνίας», έμεινε ενεργό και δραστήριο μέλος του ως το τέλος. Τα μέλη του «Λιμανιού της Αγωνίας» που είχαμε την τύχη και την τιμή να βρεθούμε δίπλα του στους κοινωνικούς και αυτοδιοικητικούς αγώνες, αποχαιρετούμε τον Νίκο Αθανασάκο δηλώνοντας  ότι συνεχίζουμε, ιδιαίτερα τούτες της κρίσιμες ώρες, στη μάχη για να κρατηθεί ο λαός μας όρθιος.
 

Η κηδεία του Νίκου Αθανασάκου θα γίνει αύριο Παρασκευή 22 Ιουλίου στις 4.30 στο Γ’  Νεκροταφείο (Νίκαια).

Δεν υπάρχουν σχόλια: