Τετάρτη, 8 Ιουνίου 2011

Αλλα λόγια…..Αλλα έργα ….. και πάνω από όλα οι πελατειακές σχέσεις……

Δελτίο Τύπου 8/6/2011        

Για μια  ακόμα φορά στη συνεδρίαση του Δήμ. Συμβουλίου στις 6/6/2011, ήρθε στην ημερήσια διάταξη σαν θέμα 10ο και με έναν γενικό και ασαφή τίτλο «Λήψη απόφασης για την έγκριση του έργου, Τοπικές παρεμβάσεις επί της πλατείας Κοραή>»,η μετατόπιση – καταστροφή στην ουσία του Παρτεριού της οδού Καραϊσκου και Γεωργίου Α΄.
 Οι αντιδράσεις  των κατοίκων, οι εκατοντάδες υπογραφές διαμαρτυρίας,  οι προσφυγές στις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου και στην ΕΠΑΕ ,για αποκατάσταση του χώρου στην αρχική του μορφή, κανέναν δεν ευαισθητοποίησαν, δεν συγκίνησαν, σαν να μην υπήρξαν. Το Παρτέρι , αφού δεν μπορούσε να εξαφανιστεί έπρεπε να αλλάξει μορφή και στολίστηκε με χιλιάδες υποσχέσεις  και θα…. για εκ βάθρων ανάπλαση και σχεδιασμό της πλατείας, περιορισμό των τραπεζοκαθισμάτων, ενιαίες πέργκολες, διεκδικήσεις - απαιτήσεις από την ΜΕΤΡΟ Α.Ε και όλα αυτά  στο μακρινό μέλλον…
Οι Δημοτικοί  Σύμβουλοι  της «ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ στον  Πειραιά» επισήμαναν ότι η προτεινόμενη τοπική παρέμβαση στην ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΟΡΑΗ  και η αιτιολογία περί απρόσκοπτης πρόσβασης ασθενοφόρων στην πλατεία επί της οποίας στηρίχθηκε η μετατροπή του υφιστάμενου παρτεριού είναι προφάσεις εν αμαρτίαις , ενώ αποτελεί στην ουσία ικανοποίηση μίας προεκλογικής υπόσχεσης του Δημάρχου, κ. Β. Μιχαλολιάκου, υπέρ συγκεκριμένης επιχείρησης μεγαλοεπιχειρηματιών του Πειραιά Το υπάρχον παρτέρι προϋπήρχε της επιχείρησης και επί 30 χρόνια κανένα πρόβλημα με τα οχήματα άμεσης ανάγκης δεν υπήρχε. Το συμπέρασμα που ανακύπτει είναι ότι στον Πειραιά του 2011 και μετά από όσα έχουν μέχρι σήμερα γίνει με τις πελατειακές σχέσεις στην Ελλάδα, αντί να σχεδιάζει ο Δήμος Πειραιά για την πλειοψηφία των δημοτών, ο Δήμος Πειραιά σχεδιάζει προς όφελος ενός δημότη επιχειρηματία με το γνωστό πρόσχημα της επιχειρηματικότητας και της περιστολής της ανεργίας.
 Μετά  να μη λένε βίαια τα νερά  ενός ποταμού όταν είναι οι  όχθες που τα περιορίζουν (Μπρεχτ).
                         
                               
                                       ΣΥΜΜΑΧΙΑ στον Πειραιά

Δεν υπάρχουν σχόλια: