Δημοτική Κίνηση «Το Λιμάνι της Αγωνίας»---«Πειραιάς για Όλους» : Για την ενημέρωσή σας, το πρόγραμμα των επόμενων ημερών του Νίκου Μπελαβίλα ****Τετάρτη 22 Μαΐου ► Debate στον Real fm (97,8) και στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου│10:00 ► Επισκέψεις σε Υπηρεσίες του Δήμου│12:30 ► Περπατάμε στην Καλλίπολη│Συζητάμε στο Καφενείο Αγγ. Κουκάρα│ 18:30 - 20:30 ****Πέμπτη 23 Μαΐου ► Συνέντευξη στον News 24/7 (86,6 στα FM) και στην εκπομπή "Παιχνίδια Εξουσίας" με τον Βασίλη Σκουρή│11:30-12:00 ► Συνάντηση με τον πρόεδρο του ΣΑΤΑ και βόλτα σε Πιάτσες Taxi│ 13:30 - 15:00 ► Ομιλία Νίκου Μπελαβίλα στα Καμίνια│Πλατεία Λεγάκη (Αγ. Ελευθερίου & Δωδεκανήσου)│19:00 - 21:00 ****Παρασκευή 24 Μαΐου ► Συνέντευξη στην ΕΡΤ1 και στην εκπομπή "Πρωινή Βάρδια" με τους Μάνο Νιφλή και Κώστα Αλατζά│08:15 ► Επίσκεψη στη Λαϊκή στα Καμίνια│10:00 - 11:00 ► Στην Κεντρική Εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στην Αθήνα│19:00 - 21:00 ****Σάββατο 25 Μαΐου ► Συνάντηση – Ενημέρωση υποψηφίων και εκλογικών αντιπροσώπων στο Εκλογικό Κέντρο #pireas4all│11:00 - 13:00.****

Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

1886: Η εργατική τάξη κατακτά το 8ωρο! 2011: Όπισθεν ολοταχώς!

Πειραϊκό Δημοτικό Δίκτυο -Λιμάνι της Αγωνίας                                                                                                       
Αγαπητοί  συμπολίτες και συμπολίτισσες

Η φετινή Πρωτομαγιά, σηματοδοτείται από μια σαρωτική κατακρήμνιση ενός αιώνα  κατακτήσεων των εργαζομένων, με προφανείς συνέπειες στο βιοτικό επίπεδο και τον ψυχισμό του λαού μας. Ποτέ στην ιστορία του τόπου μας,  αλλά και σε ολόκληρο  το δυτικό «δημοκρατικό» κόσμο,  δεν είχαν ανατραπεί τόσα πολλά σε τόσο λίγο χρόνο. Θα ήταν  όμως μεγάλο λάθος, να νομίζουμε ότι δε γινόταν αλλιώς, ότι αυτό αφορά μόνο στη δική μας χώρα κ.λπ.  Η Ελλάδα υπήρξε απλώς το  πεδίο πρώτης δοκιμής στην επίθεση που το παγκόσμιο κεφάλαιο είχε  προ πολλού αποφασίσει κατά των εργαζομένων, όπου γης, προκειμένου να κερδοσκοπήσει ακόμα περισσότερο, στα πλαίσια του εξοντωτικού ανταγωνισμού που υπάρχει στους κόλπους του, και βρήκε με ποιους θα το πετύχαινε. Έπονται οι άλλες χώρες του Νότου. Το έλλειμμα και το χρέος, για τα οποία καμιά ευθύνη δε φέρει ο λαός, αλλά οι γνωστές και μη εξαιρετέες κυβερνήσεις που προηγήθηκαν, ήταν το άλλοθι που χρησιμοποιήθηκε, για να πειστούν οι Ελληνες πολίτες ότι «μαζί τα φάγαμε» και άρα έπρεπε να πληρώσουμε!
Όμως κάθε δράση φέρνει και μια αντίδραση. Είναι νόμος της Φυσικής. Και  η απάντηση σ’ αυτή την παγκόσμια επίθεση ενάντια στο βιοτικό επίπεδο και τις κατακτήσεις των λαών είναι πολυεπίπεδη,  με διαφορετικούς τρόπους και ρυθμούς και με τη συμβολή του Διαδικτύου, σε όλο τον κόσμο και μάλιστα από χώρες όπου ήταν το λιγότερο αναμενόμενο.
Στην Ελλάδα, η απαξίωση των κομμάτων του κατεστημένου, οι εν είδει πυροτεχνήματος αντιδράσεις  της επίσημης συνδικαλιστικής ηγεσίας,  η μέχρι στιγμής αδυναμία της Αριστεράς ως συνόλου να επιδείξει ένα ενωτικό πρόσωπο και να πείσει με το λόγο της, η ανάπτυξη του Διαδικτύου, οδηγούν πλέον τους πολίτες στο να οργανώνονται αυθόρμητα και αυτόνομα, αρχικά σε τοπικές και μεμονωμένες δράσεις, όπου όμως σιγά σιγά γίνεται και η συνειδητοποίηση του πόσο δεμένο είναι το ειδικό με το γενικό, το μικρό με το μεγάλο, ιδιαίτερα στις μέρες μας.
Η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν αποτελεί εξαίρεση στον κανόνα. Εμείς, ως Δημοτική Κίνηση Ενεργών Πολιτών, δε θα απαριθμήσουμε εδώ τα ορατά πλέον με «γυμνό» μάτι προβλήματα του Πειραιά. Το έχουμε άλλωστε κάνει κατ΄επανάληψη και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε. Σήμερα, όμως, προέχει περισσότερο από ποτέ άλλοτε, να στείλουμε ως πρωτομαγιάτικο μήνυμα στους συμπολίτες/σσες μας την αναγκαιότητα για πρωτοβουλία και  κοινή δράση, ξεκινώντας από τα μικρά, τοπικά και καθημερινά και προχωρώντας στα μεγαλύτερα και πανανθρώπινα. Από αυτή τη δράση θα προκύψει το καινούργιο και η νέα πολιτική εκπροσώπηση των εργαζομένων.
Εμμένουμε σταθερά στην κοινωνική διάσταση της Τ.Α., στην αλληλεγγύη μας προς τους αδύνατους της πόλης μας  με συγκεκριμένες προτάσεις για:
    ·         Απαλλαγή ή μείωση δημοτικών τελών με εισοδηματικά κριτήρια
    ·         Ειδικά προγράμματα για τους ανέργους και τις μονογονεϊκές οικογένειες
    ·         Απαλλαγή ή μείωση των καταβαλλόμενων τροφείων για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς
    ·         Κοινωνικά ιατρεία, φαρμακεία, παντοπωλεία
Ας συνειδητοποιήσουμε ότι μας φοβούνται περισσότερο  από όσο τους φοβόμαστε. Και ας κάνουμε ένα βηματάκι: Αντί για «Όπισθεν»,  «ΕΜΠΡΟΣ»! Η διαφορά θα είναι μεγάλη!


Δεν υπάρχουν σχόλια: