Δημοτική Κίνηση «Το Λιμάνι της Αγωνίας»---«Πειραιάς για Όλους» : Για την ενημέρωσή σας, το πρόγραμμα των επόμενων ημερών του Νίκου Μπελαβίλα ****Τετάρτη 22 Μαΐου ► Debate στον Real fm (97,8) και στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου│10:00 ► Επισκέψεις σε Υπηρεσίες του Δήμου│12:30 ► Περπατάμε στην Καλλίπολη│Συζητάμε στο Καφενείο Αγγ. Κουκάρα│ 18:30 - 20:30 ****Πέμπτη 23 Μαΐου ► Συνέντευξη στον News 24/7 (86,6 στα FM) και στην εκπομπή "Παιχνίδια Εξουσίας" με τον Βασίλη Σκουρή│11:30-12:00 ► Συνάντηση με τον πρόεδρο του ΣΑΤΑ και βόλτα σε Πιάτσες Taxi│ 13:30 - 15:00 ► Ομιλία Νίκου Μπελαβίλα στα Καμίνια│Πλατεία Λεγάκη (Αγ. Ελευθερίου & Δωδεκανήσου)│19:00 - 21:00 ****Παρασκευή 24 Μαΐου ► Συνέντευξη στην ΕΡΤ1 και στην εκπομπή "Πρωινή Βάρδια" με τους Μάνο Νιφλή και Κώστα Αλατζά│08:15 ► Επίσκεψη στη Λαϊκή στα Καμίνια│10:00 - 11:00 ► Στην Κεντρική Εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στην Αθήνα│19:00 - 21:00 ****Σάββατο 25 Μαΐου ► Συνάντηση – Ενημέρωση υποψηφίων και εκλογικών αντιπροσώπων στο Εκλογικό Κέντρο #pireas4all│11:00 - 13:00.****

Κυριακή 6 Μαρτίου 2011

ΕΚΛΟΓΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΨΗΦΙΣΗ ΑΝΔΡΕΑ ΣΤΡΑΤΗΓΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΑΥΤΗ


1.Ο θεσμός του ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ είναι  νέος θεσμός του ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ.
Γνωρίζουμε  ότι ο νέος θεσμός δεν μπορεί να υποκαταστήσει τη χρηστή διοίκηση ούτε να αποκαταστήσει αυτό που εμείς  θεωρούμε ότι η Τ.Α. τίθεται στην Υπηρεσία των πολιτών της πόλης  και των κοινωνικών αναγκών.
2.Από την ίδια τη δομική διάρθρωση της  Τ.Α. οι πολιτικές που ασκούνται  δεν είναι διαφορετικές από  αυτές του Κράτους. Η δική  μας άποψη είναι ένας διαρκής  αγώνας για Τ.Α. κοντά στον  πολίτη και τις ανάγκες των  πολλών.
3. Στο πλαίσιο  αυτό θεωρούμε ότι πρέπει να  εξαντλήσουμε τις δυνατότητες  που προσφέρει ο θεσμός αυτός,  ο οποίος αν λειτουργήσει με  σωστό και χωρίς παρεμβάσεις  τρόπο, θα έχει θετικά αποτελέσματα, στα πλαίσια πάντα των δυνατοτήτων  του, αφού πρόκειται για γνωμοδοτικό  όργανο. Ο ρόλος του είναι συγκεκριμένος,  να βοηθά τους δημότες και  τις επιχειρήσεις στις περιπτώσεις  κακοδιοίκησης του δήμου, των  νομικών του προσώπων και των  δημοτικών επιχειρήσεων.
4. Με βάση τους παραπάνω προβληματισμούς την Παρασκευή 25/2/11 στην συνεδρίαση της Δημοτικής Ομάδας , αποφασίσαμε να προτείνουμε δικό μας υποψήφιο/α. Σκεφτήκαμε και διερευνήσαμε διάφορες προτάσεις προσώπων (π.χ Μιχ. Σπουρδαλάκης κλπ)που θα μπορούσαν να ανταποκριθούν στα καθήκοντα , οι οποίες δεν απέδωσαν.
Ο Δήμαρχος ενεργώντας από μόνος του και  έχοντας υπόψη του πιθανές  υποψηφιότητες που ψιθυρίζονταν (π.χ. Σ. Μανουσάκη, Προέδρου ΔΣΠ και άλλων πρώην Δημοτικών Συμβούλων, Λ. Κούβαρη, Γ. Βουτσινά αλλά και άλλων) ενόψει της συνεδρίασης του Δ.Σ. στις 28/2/2011  με θέμα εντός ημερήσιας διάταξης την επιλογή του Συμπαραστάτη, κάλεσε την 13:30’ της ίδιας ημέρας το σύντροφό μας, Α. Στρατηγόπουλο, του δήλωσε την εκτίμησή του και του ανακοίνωσε την πρόθεσή του να τον προτείνει στο θεσμό , στηρίζοντάς την  και στην αναγνώριση του Ν.Λεγάκη και της ΑΚΙΚΑΠ
Ο Α. Στρατηγόπουλος επικοινώνησε με τους Δημοτικούς Εκπροσώπους μας και την Ελένη Σταματάκη και παρά το γεγονός ότι το θέμα θα συζητιόταν εντός 2-3 ωρών, υπήρξε κατ’ αρχήν θετική γνώμη παρά τον εύλογο σκεπτικισμό που μας προκάλεσε η πρόταση Μιχαλολιάκου και την εκ των πραγμάτων έλλειψη διαβούλευσης έστω μεταξύ μας (συντονιστικό κλπ).
5.Στην τοποθέτηση  των δημοτικών εκπροσώπων μας  στο Δ.Σ. τονίστηκαν όλα τα  παραπάνω και ζητήσαμε ο θεσμός  αυτός να έχει ουσιαστικό περιεχόμενο.
Εκφραστήκαμε  θετικά χωρίς όμως να αφήσουμε το περιθώριο  να αναδειχθεί ότι είναι προϊόν συμφωνίας  της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ με το Μιχαλολιάκο, όπως και πράγματι δεν ήταν και παράλληλα επισημάναμε την ανάγκη ευρύτερης στήριξης.
Ο ΜΙΧΑΣ  δήλωσε ότι ο Α. Στρατηγόπουλος δεν είναι προϊόν διαβούλευσης και ότι δεν θα τον ψηφίσει.
Οι του  ΜΑΝΤΟΥΒΑΛΟΥ (3 πλέον και όχι 5) δεν  τοποθετήθηκαν.
Οι του  ΚΚΕ (4) είπαν ότι ο θεσμός ότι τα συμφέροντα του δημότη συγκρούονται με τα των επιχειρήσεων, διότι δεν έχουν διαβάσει ή καταλάβει το άρθρο και δήλωσαν  ότι θα ψηφίσουν ΛΕΥΚΟ.
 Το αποτέλεσμα  της ψηφοφορίας ήταν 
Στρατηγόπουλος   30
Βουτσινάς                 7
Κούβαρης                 1
ΛΕΥΚΑ                       5 
Σύνολο:                43
Έλειπαν ή  απείχαν  6
Για την  εκλογή χρειάζονταν 2/3 των 49 Δημοτικών  Συμβούλων, ήτοι 33 ψήφοι. Επομένως δεν  εκλέχθηκε ο Α. Στρατηγόπουλος, όπως ακριβώς έγινε και στην Αθήνα και στην πλειοψηφία των πόλεων της Ελλάδας, και η ψηφοφορία θα επαναληφθεί. 
Αυτά έγιναν. Τώρα απομένουν οι εκτιμήσεις για  την πρόταση στο παρά ένα του  Μιχαλολιάκου και για τους χειρισμούς μας.
Πειραιάς, 3/3/2011
Γ. ΚΑΡΔΑΡΑΣ  -  Μ. ΣΤΑΘΑΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: