Δευτέρα, 10 Ιανουαρίου 2011

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ Α' ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΠΕΙΡΑΙΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ 
ΣΥΜΜΑΧΙΑ στον Πειραιά
                                                                                 9/1/11


Για δύο συνεχόμενες Κυριακές ( 2 & 9 Ιανουαρίου 2011 ) στην 1η Δημοτική Κοινότητα δεν μπόρεσε να εκλεγεί προεδρείο του κοινοτικού Συμβουλίου με ευθύνη των τριών πρώτων σε ψήφους παρατάξεων των δημοτικών εκλογών ( Μιχαλολιάκου, Μίχα, Μαντούβαλου ).
Με μεθοδευμένη αποχή την πρώτη Κυριακή των συμβούλων του συνδυασμού της πλειοψηφίας και τη δεύτερη Κυριακή των συμβούλων των 2 άλλων συνδυασμών "κατάφεραν" να μην εκλεγεί Προεδρείο και βέβαια να μην είναι δυνατόν να λειτουργήσει η Δημοτική Κοινότητα.
Η αυθαίρετη και μειωτική αυτή συμπεριφορά της πλειοψηφίας των κοινοτικών συμβούλων της 1ης Δημοτικής Κοινότητας προς τους δημότες της πόλης μας, τους θεσμούς, τις δημοκρατικές διαδικασίες και τους συναδέλφους τους * είναι εξοργιστική. Πολύ περισσότερο δε, όταν οι κάτοικοι βιώνουν εδώ και χρόνια την εγκατάλειψη και την αδιαφορία από τις Δημοτικές Αρχές.
Καλούμε τους απέχοντες κοινοτικούς συμβούλους να παραβρεθούν οπωσδήποτε στην επόμενη συνεδρίαση του Κοινοτικού Συμβουλίου τους ή να αιτιολογήσουν γραπτά την επιμονή τους στην αποχή. Υπάρχει και τρίτη δυνατότητα : η παραίτηση. Δεν υπάρχει όμως η δυνατότητα να συνεχιστούν η βεντέτα και οι βεντετισμοί σε βάρος της πειραϊκής κοινωνίας.

* για να μην αδικήσουμε κανέναν, πρέπει να τονίσουμε ότι και στις 2 συνελεύσεις παραβρέθηκαν ως όφειλαν μόνον 3 Κοινοτικοί Σύμβουλοι οι : Ανδρέας Τριανταφύλλου (του συνδυασμού Μιχαλολιάκου ), Παναγιώτης Κωνσταντίνου ( του συνδυασμού Παντελάκη ) και Ευαγγελία (Έντζη) Βενιέρη του συνδυασμού μας.

                                               Για την Δημοτική Κίνηση                                                
                                             ΣΥΜΜΑΧΙΑ στον Πειραιά


Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι
Γιάννης Καρδαράς - Μαρία Σταθάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια: