Δευτέρα, 10 Ιανουαρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ : ΔΗΛΩΣΗ της Ευαγγελίας ( Έντζης ) Βενιέρη, Κοινοτικής Συμβούλου της 1ης Δημοτικής Κοινότητας του συνδυασμού "ΣΥΜΜΑΧΙΑ στον Πειραιά" για τα γεγονότα στο Κοινοτικό Συμβούλιο.

10/1/11

Θέλω να εκφράσω τη διαμαρτυρία μου - ως νεοεκλεγμένη κοινοτική σύμβουλος, αλλά και ως κάτοικος του Πειραιά - για όσα απαράδεκτα συνέβησαν τις δύο προηγούμενες Κυριακές 2 & 9 Ιανουαρίου κατά τη διαδικασία εκλογής Προεδρείου της  1ης Δημοτικής Κοινότητας Πειραιά. Η εκλογή "τινάχτηκε στον αέρα" και τις δύο φορές : τη μεν πρώτη Κυριακή 2 Ιανουαρίου, απείχαν σχεδόν σύσσωμοι (7 από τους 9) οι εκλεγμένοι σύμβουλοι  του συνδυασμού Μιχαλολιάκου ( "Ο Πειραιάς μας ενώνει" ! ; ), περιφρονώντας τις στοιχειώδεις δημοκρατικές τους υποχρεώσεις, τους δημότες που τους ψήφισαν, αλλά και τους συμβούλους που ήμαστε παρόντες. Τη δε δεύτερη Κυριακή 9 Ιανουαρίου, οι σύμβουλοι των συνδυασμών της αντιπολίτευσης Μίχα και Μαντούβαλου, μαζί με 2 συμβούλους του συνδυασμού Μιχαλολιάκου, επέλεξαν την προκλητική αποχή μποϋκοτάροντας την εκλογή Προεδρείου με τεχνητή έλλειψη απαρτίας.
Θεωρώ ότι η στάση αυτή των κοινοτικών συμβούλων προσβάλλει τις δημοκρατικές διαδικασίες και τους ψηφοφόρους και δυσκολεύει τη συνεργασία στη Δημοτική Κοινότητα.
Πιστεύω ότι το πρωταρχικό είναι η επίλυση των χρόνιων και οξύτατων προβλημάτων της περιοχής μας με τη συμβολή όλων μας, χωρίς αναβολές και κωλυσιεργίες και καλώ τους συμβούλους των παραπάνω συνδυασμών να απεμπλακούν από προσωπικές ή άλλες αντιπαραθέσεις, για να λυθεί επιτέλους το τυπικό θέμα εκλογής Προεδρείου και να συνεργαστούμε για το ουσιώδες , την αντιμετώπιση των προβλημάτων της Δημοτικής μας Κοινότητας, για την οποία άλλωστε έχουμε εκλεγεί.
                                        Ευαγγελία ( Έντζη ) Βενιέρη
                       Κοινοτική Σύμβουλος 1ης Δημοτικής Κοινότητας Πειραιά
                                                 της Δημοτικής Παράταξης
                                               "ΣΥΜΜΑΧΙΑ στον Πειραιά"

Δεν υπάρχουν σχόλια: