Τρίτη, 7 Δεκεμβρίου 2010

Πειραιάς: Δε «φεύγει» ο δημοτικός κήπος από την πλατεία Κοραή

Μαρία Σπυριδωνάκου Απο:www.skai.gr

Η άδεια είχε δοθεί κατά πλειοψηφία από τη δημοτική αρχή μετά από αίτημα επιχειρηματιώνΥπενθυμίζεται ότι η άδεια είχε δοθεί κατά πλειοψηφία από τη δημοτική αρχή μετά από αίτημα επιχειρηματιών προκειμένου να τοποθετήσουν στον κήπο τραπεζοκαθίσματα.

Το ιστορικό της υπόθεσης

Η απόφαση του δημάρχου Πειραιά Παναγιώτη Φασούλα και της δημοτικής του ομάδας να μεταφερθεί ο δημοτικός κήπος που βρίσκεται στη πλατεία Κοραή μετά από αίτημα επιχειρηματιών της πόλης προκειμένου στη θέση του να βάλουν τραπεζοκαθίσματα ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων των παρατάξεων της μειοψηφίας αλλά και κατοίκων της πόλης.

Τα δέντρα ξεριζώθηκαν προκειμένου να τοποθετηθούν σε άλλο σημείο λεει ο Γιάννης Καρδαράς δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Συμμαχία στον Πειραιά» με τις ευλογίες του δημάρχου.

Η αντίδραση του κόσμου ήταν άμεση. Ότι ξεριζώθηκε φυτεύτηκε ξανά το πρωί του περασμένου Σαββάτου.

Ωστόσο τα δέντρα που φυτεύτηκαν ήταν ξανά ξεριζωμένα, αυτή τη φορά τα ξερίζωσαν οι επιχειρηματίες, λεει ο Γιάννης Καρδαράς.

Η απόφαση του Παναγιώτη Φασούλα να συναινέσει στο αίτημα των επιχειρηματιών και μάλιστα ένα μήνα πριν τις εκλογές γεννά μεγάλα ερωτηματικά τονίζει ο Γιάννης Χαραλαμπάκης μέλος των Οικολόγων Πρασίνων Πειραιά.

Οι επιχειρηματίες παρανομούν συμπεραίνει ο κ. Χαραλαμπάκης, παρανομεί και η ελληνική αστυνομία αναρωτιέται μάλλον ρητορικά, καθώς αμέσως μετά δίνει την απάντηση «δεν κάνει τίποτα για να προστατεύσει το χώρο αν και την έχουμε ενοχλήσει επανειλημμένα».

Ο κήπος είναι δημόσιο αγαθό δηλώνει το μέλος των Οικολόγων και θα το διαφυλάξουμε πάση θυσία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: