Κυριακή, 19 Δεκεμβρίου 2010

ΚΑΜΙΑ ΝΕΑ ΠΑΡΑΓΚΑ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ. ΕΞΩ ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΓΚΕΣ.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ  17/12/10 19.30

Μια νέα παράγκα γεννιέται στον Πειραιά!  Όποιος θέλει να είναι αυτόπτης μάρτυς της δημιουργίας μιας νέας παράγκας στην Πλατεία Κοραή με καταπάτηση δημόσιου κοινόχρηστου χώρου, ας περάσει απόψε από τον πεζόδρομο της Καραϊσκου μπροστά στο κτήριο του Πειραικού Συνδέσμου (στο πλάι του Δημαρχείου), όπου το καφέ-μπαρ DA CAPITANO επιχειρεί να στήσει μια νέα πέργκολα-παράγκα.
Μετά την αποχώρηση της Δημοτικής Αστυνομίας (βλ. προηγούμενο μήνυμα του Γιάννη Καρδαρά) οι σιδεράδες που είχαν κρυφτεί επανεμφανίστηκαν και προσπάθησαν να συνεχίσουν τις εργασίες.Ειδοποιήθηκε μπροστά τους η Ελληνική Αστυνομία, τόσο από την Κίνησή μας όσο και από τον υπεύθυνο του παρακείμενου καταστήματος EXCLUSIVE SPORTS και οι εργασίες σταμάτησαν αμέσως, γιατί ο εργολάβος φοβήθηκε το αυτόφωρο.
Η ομάδα της κίνησής μας, που συγκεντρώθηκε με τηλεφωνική ειδοποίηση,  ζήτησε εξηγήσεις από την ιδιοκτήτρια του καφέ, η οποία είπε πως ξέρει ότι είναι  παράνομη  η παράγκα που στήνει, αλλά "και τι είναι νόμιμο στην Ελλάδα"!
Με μεγάλη καθυστέρηση ήρθε ένας αστυφύλακας από την Αστυνομική Διεύθυνση Πειραιά στην  Πλ.Κοραή, ο οποίος πήρε τα στοιχεία της ιδιοκτήτριας του καφέ.Στη συνέχεια πήγαμε στην Αστυνομική Διεύθυνση να κάνουμε μήνυση (αυτόφωρο) αλλά μας είπαν ότι λείπει ο αρμόδιος(!) και πρέπει να πάμε στις 8.00 μμ, πράγμα που θα κάνουμε.
Οπως ξέρετε, αύριο Σάββατο θα έχουμε συνεχή παρουσία στο παρτέρι της Πλ. Κοραή - πολύ κοντά στη νέα παράγκα - από τις 10 το πρωί.Η ομάδα που ασχολείται με τη νέα παράγκα σας προτείνει και σας ζητάει, όσο γίνεται περισσότεροι από την Κίνηση, να είμαστε στο παρτέρι το μεσημέρι (1.30) ώστε να μπορέσουμε να επιληφθουμε μαζικά του νέου θέματος και να υπερασπιστούμε ΕΜΠΡΑΚΤΑ τον ελεύθερο χώρο της Καραίσκου. Από δω και πέρα πρέπει να χτυπάμε τις καταπατήσεις ελεύθερων χώρων στη γέννησή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: