Τρίτη, 7 Δεκεμβρίου 2010

"Ιδιωτικές ζώνες" οι κοινόχρηστοι χώροι στον Πειραιά σύμφωνα με τον ΕΣΠ
"Ιδιωτικές ζώνες" οι κοινόχρηστοι χώροι στον Πειραιά σύμφωνα με τον ΕΣΠ
Ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς, με αφορμή την μεγάλη αλλαγή που παρατηρείται στην χρήση των ελεύθερων χώρων ιδιαίτερα στο εμπορικό κέντρο του Πειραιά, τονίζει τα εξής:

Είναι γεγονός ότι υπάρχει μια μεγάλη αλλαγή στην χρήση των ελεύθερων κοινόχρηστων χώρων στην πόλη, καθώς έχουν μετατραπεί σε «ιδιωτικές ζώνες» και ως εκ τούτου η εικόνα και λειτουργία τους έχει παντελώς αλλοιωθεί, με ότι αυτό συνεπάγεται για την εικόνα της πόλης, τους κατοίκους και τους επισκέπτες της.

Συγκεκριμένα, αναφερόμαστε στην ανεξέλεγκτη πλέον κατάσταση που επικρατεί στην Πλατεία Κοραή, όπου ξηλώνονται παρτέρια για να αντικατασταθούν από τα τραπεζάκια των μπαρ, καφέ και εστιατορίων, αλλά και τις αυθαίρετες κατασκευές των μαγαζιών που καταλαμβάνουν κάθε εκατοστό ελεύθερου χώρου.

Βεβαίως, σε καμία περίπτωση δεν είμαστε αντίθετοι με τις επιχειρηματικές δραστηριότητες που λειτουργούν επί της Πλατείας. Θα πρέπει όμως οι όποιες παρεμβάσεις, να γίνονται βάσει συλλογικού - συγκεκριμένου σχεδιασμού με σεβασμό στο περιβάλλον, στους πεζούς, στα παιδιά, στους συμπολίτες μας ΑΜΕΑ, στους εμπόρους, στους επισκέπτες και καταναλωτές.

Σε μια χρονική περίοδο που ο Πειραιάς φθίνει, η αγορά νεκρώνει, και η ποιότητα ζωής της πόλης συνεχώς υποβαθμίζεται, θα πρέπει όλοι μαζί να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, για να αναβαθμίσουμε αισθητικά την πόλη μας, να την κάνουμε πιο φιλική και τελικά έναν ελκυστικό, ασφαλή και σωστά οργανωμένο προορισμό, για μικρούς και μεγάλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: