Τετάρτη, 6 Οκτωβρίου 2010

Έχουμε ένα όνειρο!


Έχουμε  ένα όνειρο! Το πιστεύουμε και πιστεύουμε πως μαζί με σας, τους ΠΕΙΡΑΙΩΤΕΣ και τις ΠΕΙΡΑΙΩΤΙΣΣΕΣ, μπορούμε να το δούμε να παίρνει σάρκα και οστά. Να δούμε δηλαδή την πόλη μας, τον Πειραιά, να βγαίνει από το  χρόνιο μαρασμό. Να γίνει η πόλη μας, πόλη της αλληλεγγύης, της οικολογίας και της ανατροπής.
Έχουμε  ένα σχέδιο! Να οδηγήσουμε τον Πειραιά σε μια οικονομική, οικολογική, πολιτιστική και κοινωνική άνθιση, μέσα από κινήματα πολιτών και κοινωνικές δράσεις που σέβονται τους ανθρώπους και το περιβάλλον, που αναδεικνύουν τον πολιτισμό και την ιστορία του Πειραιά.
Δεν έχουμε μόνο το όνειρο και το σχέδιο. Έχουμε και τη θέληση και τη γνώση και τους ανθρώπους για να το πετύχουμε. Είμαστε ζωντανή δύναμη καθημερινής συμμετοχής σε όλα τα μέτωπα για την αναγέννηση του Πειραιά.
Έχουμε τη θέληση, γι’ αυτό συσπειρωθήκαμε σ’ ένα σχήμα ενότητας, μια ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ. Με υποψήφιο Δήμαρχο το Νίκο Λεγάκη.
Τρεις δημοτικές  κινήσεις, οι μόνες με σταθερή, καθημερινή, ανοικτή λειτουργία, οι δύο από  αυτές με δράση και παρέμβαση στο Δημοτικό Συμβούλιο και στην πόλη, οκτώ χρόνια η μία και δώδεκα  χρόνια η άλλη, ενώνουμε τις δυνάμεις μας Το Α.ΚΙ.ΚΑ.Π.- Γειτονιές του Πειραιά, το Λιμάνι της Αγωνίας και οι Πολίτες για την Αναγέννηση του Πειραιά. Μαζί μας και ενεργοί πολίτες από διάφορους χώρους.
Όλοι εμείς  πιστεύουμε ότι:
 • Την εποχή του Μνημονίου και της βαθιάς πολιτικής, πολιτισμικής, περιβαλλοντικής και οικονομικής κρίσης που ζούμε (αποτέλεσμα της πολιτικής που εφαρμόστηκε, επί σειρά ετών, από τις διάφορες κυβερνήσεις), η κοινωνία και οι ανάγκες της, το περιβάλλον, το μέλλον περνούν σε δεύτερη μοίρα. Η ραγδαία εξάπλωση της ανεργίας κι ο μαρασμός της αγοράς, η πτώση του βιοτικού επιπέδου είναι μερικές από τις συνέπειες που θα έχουν άμεση αντανάκλαση στις τοπικές κοινωνίες Είμαστε εδώ για να αντισταθούμε και να ανατρέψουμε με θετικό έργο αυτές τις συνέπειες.
 • Οι νέοι κανόνες που επιβάλλονται με τον «Καλλικράτη» συρρικνώνουν την αυτοδιοίκηση και οι πόροι της για τις κοινωνικές ανάγκες περικόπτονται. Με τον τρόπο αυτό, κρίσιμες κοινωνικές παροχές που αφορούν την υγεία και την εκπαίδευση των πολιτών αφήνονται σε ήδη καταχρεωμένους δήμους, όπως αυτός της πόλης μας. Αγωνιζόμαστε για να καταστήσουμε τους δήμους κύτταρο της δημοκρατίας .
 • Οι πολιτικές σκοπιμότητες, οι πελατειακές σχέσεις και η αδιαφορία παραμένουν βασικές συνιστώσες της διακυβέρνησης του Πειραιά.  Θέλουμε μια πόλη με ίσα δικαιώματα και ευκαιρίες για τους πολίτες της, μια πόλη για όλες  και όλους.
Έχουμε τη γνώση και τους ανθρώπους για να ανατρέψουμε τη δυσοίωνη  αυτή προοπτική :
 • Η οικολογία για μας δεν είναι κούφια λόγια. Είναι πρωταρχικά η ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ της πόλης. Είναι επίσης οι ελεύθερες καθαρές ακτές της Πειραϊκής και της Καστέλλας, τα πάρκα στη ΧΡΩΠΕΙ, στα στρατόπεδα των Καμινίων, στη Λεύκα. Η απελευθέρωση των πεζοδρομίων από τα αυθαίρετα, η ανακύκλωση, η καθαρή θάλασσα του Σαρωνικού, ο αμόλυντος αέρας του λιμανιού έχουν ως επίκεντρο το περιβάλλον. Για μας η βιώσιμη ανάπτυξη έχει επίκεντρο τον άνθρωπο και το περιβάλλον, συνδέεται μ’ ένα πράσινο μέλλον για την πόλη, με νέες θέσεις εργασίας, με οικονομική αναγέννηση και αφύπνιση της δημιουργικότητας.
 • Μπορούμε μαζί να αντιμετωπίσουμε την κρίση στην ίδια μας την πόλη. Πλέκουμε τα κοινωνικά δίκτυα αλληλεγγύης και αυτοοργάνωσης. Δίνουμε νέα ποιότητα στην κοινωνική παρέμβαση και στην πολιτική δράση. Κανένας μόνος του στην κρίση!
  Στηρίζουμε  την τοπική αγορά. Λέμε ναι στην ενίσχυσή της και όχι στην άναρχη ανάπτυξη mall που διαλύουν τον πολεοδομικό ιστό και καταδικάζουν το μικρό και μεσαίο εμπόριο.
 • Μπορούμε, μαζί με τους εργαζόμενους στο Δήμο και χωρίς απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων, να συμφωνήσουμε στην αποτελεσματική και αποδοτική λειτουργία και αναδιοργάνωση των δημοτικών υπηρεσιών, διασφαλίζοντας έτσι ποιοτικές υπηρεσίες στους πολίτες.
 • Σχεδιάζουμε και διεκδικούμε τη διαμόρφωση ενός νέου πολιτισμικού περιβάλλοντος. Έχουμε μια πόλη με ιστορία και πολιτισμό, με σημαντικά μνημεία: να τα φωτίσουμε, να τα αναδείξουμε, να τα ζήσουμε. Διασώζουμε την πολιτισμική ιστορία του Πειραιά, δίνοντας ταυτόχρονα χώρο και υποστήριξη στις νέες καλλιτεχνικές τάσεις και στους νέους δημιουργούς
 • Ζητούμε τη δημοκρατία και την ισότητα στις μετακινήσεις. Την απελευθέρωση από το ζυγό του ΙΧ αυτοκινήτου. Με τραμ και μετρό σε όλη την πόλη, με εκσυγχρονισμένα οικολογικά λεωφορεία, με ποδηλατόδρομους και πεζόδρομους.
 • Υπερασπιζόμαστε μια πόλη που αποδέχεται τη διαφορετικότητα, την ελευθερία στην έκφραση και στη δημιουργία. Υπερασπιζόμαστε μια πόλη, χωρίς αποκλεισμούς, ανοιχτή στους μετανάστες  συμπολίτες μας. 
 • Θέλουμε ένα δήμο που επενδύει στους νέους, που μαζί τους θα δημιουργήσει νέες συνθήκες διαβίωσης, κυρίως νέους χώρους ελευθερίας, αυτοπροσδιορισμού, κοινωνικότητας και δημιουργίας.
 • Θέλουμε ένα Δήμο με συμμετοχή των πολιτών στη λήψη των αποφάσεων, μέσω θεσμών άμεσης δημοκρατίας, με αποκεντρωμένες εξουσίες και επαρκείς πόρους, ανεξάρτητο από την κεντρική διοίκηση.
  Πειραιώτες  και Πειραιώτισσες 
Μην πέσουμε στην παγίδα της αποχής από  τις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου. Μην υποχωρήσουμε στην απογοήτευση, μη δώσουμε χώρο στην παραίτηση! Μπορούμε να αλλάξουμε τα πράγματα!
      Συμμετέχουμε-Συνδιαμορφώνουμε–Επιλέγουμε!
      Να  ξαναγαπήσουμε την  πόλη μας!
Με  υποψήφιο Δήμαρχο  το γιατρό Νίκο ΛΕΓΑΚΗ,  Δημοτικό Σύμβουλο την τελευταία τετραετία, η «ΣΥΜΜΑΧΙΑ στον ΠΕΙΡΑΙΑ- Λιμάνι της Αλληλεγγύης, της Οικολογίας, της Ανατροπής» προτείνει ένα ανοιχτό, δημοκρατικό, ριζοσπαστικό, ψηφοδέλτιο εμπιστοσύνης, εντιμότητας, αλλαγής και ελπίδας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: